Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HSS-a

Beljak: Potez Oreškovića je potez očajnika, vrijeme je za nove izbore

Krešo Beljak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
03.06.2016.
u 15:56

"Premijer Orešković kaže kako Hrvatskoj nisu u interesu novi izbori. Ne, njemu nisu u interesu novi izbori jer ga neće biti nigdje", tvrdi predsjednik HSS-a.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ocijenio  je "potezom očajnika"  poruku premijera Tihomira Oreškovića, za kojega je rekao kako više ne može biti predsjednik Vlade te da je vrijeme za nove izbore.

 Premijer Tihomir Orešković poručio je iz Banskih dvora da neće dati ostavku niti je to planirao te je pozvao potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most) da oni odstupe sa svojih dužnosti kako bi Vlada mogla nastaviti s provedbom započetih reformi.

 "U svakom slučaju, Tihomir Orešković više ne može ostati predsjednik Vlade. Dođe li do preslagivanja, bit će to Tomislav Karamarko, a ne dođe li do preslagivanja, ide se na nove izbore. Ovo je potez očajnika", istaknuo je Beljak.

Oreškoviću zamjera da je postavljen za premijera, a sada poziva ljude koji su bili na izborima da daju ostavke. "Mislim da je to potez očajnika i vrijeme je svakako za nove izbore", ističe Beljak i dodaje kako je to "sumrak demokracije na hrvatski način". 

 "Premijer Orešković kaže kako Hrvatskoj nisu u interesu novi izbori. Ne, njemu nisu u interesu novi izbori jer ga neće biti nigdje", tvrdi predsjednik HSS-a. Smatra kako se ništa bez izbora neće dogoditi, nego ćemo i dalje imati to što je i Orešković najavio - vijesti kao što je prodaja Končara. "Ako su dalje na redu Podravka ili slične stvari, onda to ne mogu biti dobre vijesti. To je rasprodaja ostatka ostataka hrvatskog bogatstva", poručio je Beljak. 

 Najavio je da će se HSS-ovci sutra sastati i donijeti važne odluke, a na pitanje je li moguće da HSS donese odluku da istupi iz Domoljubne koalicije, Beljak je ponovio da će sutra donijeti vrlo važne odluke te u ovom trenutku ništa ne bi prejudicirao, jer želi da to bude stajalište široke baze HSS-a, s obzirom da njihov Glavni odbor ima 136 članova. 

 "Otvorit ćemo raspravu i mogu reći da vlada veliko nezadovoljstvo unutar stranke. Mi ćemo sutra sigurno donijeti odluke koje neće biti dvosmislene, nego vrlo jasne. Zauzet ćemo jasna stajališta i onda ćemo o njima obavijestiti javnost", istaknuo je Beljak.

 Na pitanje je li točno da se još uvijek nije sastao s prvim potpredsjednikom Vlade i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, Beljak kaže da su se sastali, ali da razgovori u smjeru dobrobiti Hrvatske, o onome što bi trebalo biti prvi posao političara, a to je da Hrvatska napokon krene naprijed, još nisu uspjeli razgovarati iz objektivnih razloga koje on razumije.

>>Zoran Milanović nakon obraćanja premijera: 'Izbori su u devetom mjesecu'

Komentara 23

MI
MikiPrdekana
16:28 03.06.2016.

Eto kradljivce auta tebe ce biti negdje nakon izbora

GR
Gradina123
16:26 03.06.2016.

HSS će i dalje očito biti marginalna stranka. Ovaj stvarno nema stila.

Avatar H/S/P
H/S/P
16:26 03.06.2016.

Ti ces ponovo krasti autoradija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije