Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne dajem ostavku'

Tihomir Orešković: Pozivam Petrova i Karamarka da se povuku sa svojih dužnosti!

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
03.06.2016.
u 14:07

– Pozivam Karamarka i Petrova da se u nacionalnom interesu povuku sa svojih dužnosti – izjavio je Orešković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas se prvi put obratio javnosti nakon što je jučer pola sata prije zakazane sjednice Vlade, sjednica iznenada odgođena.

Na početku svog obraćanja premijer se našalio  riječima ''Čujem da sam vam falio'', nakon čega je odmah jasno rekao da ne daje ostavku. – Ne dajem ostavku niti sam to planirao – kazao je premijer i dodao da je jučerašnju sjednicu Vlade otkazao zbog hitnog sastanka s kolegama iz SOA-e.

Premijer se osvrnuo i na politički krizu koja trenutačno trese zemlju i neslaganje između Tomislava Karamarka i Bože Petrova te ih pozvao da se povuku sa svojih dužnosti.

-Odnosi gospodina Karamarka i gospodina Petrova postali su prevelik teret za ovu Vladu i za Hrvatsku. Svi ste vidjeli da sam posljednjih dana uložio puno napora da se njihovi odnosi poboljšaju, no bezuspješno. Stoga pozivam Karamarka i Petrova da se u nacionalnom interesu povuku sa svojih dužnosti – izjavio je Orešković i dodao da će se na taj način potvrditi stabilnost Vlade.

Izjavio je i da je svima jasno da je politička situacija počela ugrožavati nacionalne interese i da se to moglo vidjeti ovaj tjedan pri pokušaju plasiranja obveznica u Londonu.

Premijer je naglasio i da nove izbore ne smatra dobrim rješenjem jer bi se na njih potrošilo između milijardu i dvije eura. Orešković se osvrnuo i na Cjelovitu kurikularnu reformu i kazao da njezin nastavak nikada nije bio upitan. 

– To je ključna reforma od koje nikada nećemo odustati. Volio bi da se to sve malo ubrza – kazao je premijer koji je uvjeren da je ova Vlada pokazala da je spremna provoditi kvalitetne reforme. 

– Uvjeren sam da će ova godina biti sjajna za Hrvatsku i da će se na kraju donijeti odluke koje su bitne – kazao je Orešković na kraju. 

Podsjetimo, nakon jučerašnje otkazane sjednice Vlade pojedini mediji počeli su spekulirati da premijer Orešković sprema ostavku, no iz vrha HDZ-a za Večernji list potvrđeno je da premijer nije spomenuo ostavku te da na kavi s Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom nije bilo ničega dramatičnog.

>>'Orešković je izjurio i otkazao sjednicu pola sata prije, to se još nikad nije dogodilo'

Komentara 312

Avatar imotska115
imotska115
13:25 03.06.2016.

Pošten i pametan sa lopovima nemože na kraj. Hrvatski birači krivi za sve sto se gogodilo na izborima, 160 stranki u Hrvatskoj i svako selo hoće da ima jednog u saboru, Tu se vidi da baš od tih počinje korupcija i borba za fotelje.

DU
Deleted user
13:29 03.06.2016.

Petrov nije dao izjavu već 24 sata?! Da mu se nije pogoršalo?

JO
JOKS
14:25 03.06.2016.

Premijeru svaka čast. Pozivam i Most i HDZ da stanu uz ovog čovjeka. To bi bio Nacionalni interes. Uz njegov tim treba sigurna i jaka politička podrška Gospodo političari sad je vrijeme da se pokaže domoljublje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije