Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1,5 MILIJUNA EURA

FOTO Najveća korupcijska afera u EU: Objavljena fotografija kovčega punih novca

Foto: Belgijska policija
14.12.2022.
u 21:15

Katarski dužnosnici zanijekali su optužbe o mogućim nedjelima

Eva Kaili, bivša potpredsjednica europskog parlamenta, u utorak je razriješena dužnosti nakon što su ju belgijske vlasti optužile za korupciju. Kaili je jedna od četiri osobe uhićene i optužene u Belgiji prošlog vikenda zbog optužbi da ih je Katar podmićivao kako bi utjecao na donošenje odluka parlamenta.

Podsjetimo, za smjenu osumnjičene potpredsjednice glasovalo je 625 od 628 europarlamentaraca. Dva su bila suzdržana, a jedini je protiv smjene glasovao neovisni hrvatski zastupnik Mislav Kolakušić. Za odluku je bila potrebna dvotrećinska većina.

>>OPŠIRNIJE

Četvero osumnjičenih optuženo je za sudjelovanje u kriminalnoj organizaciji, pranju novca i korupciji. Belgijska policija navela je kako je u pretresima u petak zaplijenjena veća količina novaca, a ranije danas podijelili su sliku gotovo 1,5 milijuna eura pronađenih "za vrijeme pretraga u briselskoj regiji".

Europski parlament trebao je ovaj tjedan glasovati o prijedlogu o produžetku bezviznog putovanja u Europsku uniju za Kuvajt, Katar, Oman i Ekvador no zastupnici su u ponedjeljak odlučili odgoditi glasovanje i prijedlog vratiti nadležnom odboru parlamenta. Katarski dužnosnici zanijekali su optužbe o mogućim nedjelima. Kaili poriče da je primala novac od Katara, rekao je u utorak u Grčkoj jedan od njezinih odvjetnika.

Preminula beba iz kontejnerskog naselja u Petrinji

Komentara 2

XA
xaron
21:48 14.12.2022.

I sada bi EU trebala ko kazniti Quatar znog trgovine uticajem ? Problem je što EU treba Quatar mnogo više nego Quatar treba EU. Nakon gubitka Ruskog plina EU i nema nekog izbora, plin iz US ili iz Quatara ( ili povratak na ugljen ). EU. se treba otrijezniti i prihvatiti svoju ovisnost o uvoznim energentima . Ovisnost je opaka bolest i liječenje traži mnoga odricanja.

MI
Mirelica
07:24 15.12.2022.

Najveca afera tek dolazi a to je ona Ursulina i Pfizerova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije