Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potukli irak
Povratak na članak

Belgija "osvojila" svjetski rekord: 365 dana bez vlade

Iako bez vlade, u zemlji sve odlično funkcionira. Zabilježen je ekonomski rast, povećao se izvoz, strana ulaganja i dalje ne jenjavaju, a i predsjedanje Europskom unijom tijekom 2010. je ocijenjeno vrlo uspješnim

Komentari 3

SP
spartak
10:18 14.06.2011.

Kad imaš dobro formulirane zakone, vada očito nije ni potrebna! Kako bi lijepo nama bilo da nema naše vlade (a dobre zakone)

VL
Avatar Topgen
Topgen
13:59 14.06.2011.

Nije Belgija BEZ vlade jer vlada \"vlada u ostavci\" koja ima po ustavu pravo rjesavati sve tekuce probleme , samo ne smije donositi nove zakone i odredbe. Vlada u ostavci ima prednost jer radi BEZ politickih pritisaka ; cim se izabere nova vlada , ona nestaje ... VL , objasnite ljudima o cemu se ovdje radi nije to moj posao. Ciao

VL
XA
xaron
19:52 14.06.2011.

Ovi Belgijanci nisu ni svjesni koliko su sretni sto nemaju vladu. Sve sada dobro funkcionira, a da su izabrali novu vladu , dobili bi i nove zakone koji bi samo negativno djelovali. NE MIJENJAJ TIM KOJI POBJEDJUJE. Tako sada u u demokratskoj Belgiji imamo nedemokratsku vladu a svi su zadovoljni ? Ovo je ujedno veliki udarac teoreticarima demokracije koji tvrde da nam trebaju stalno novi izbori, novi politicari, novi zakoni...Iskustvo pokazuje da politicari pred izbore obecavaju nemoguce samo da privuku sto vise glasaca (potkupljivanje biraca njihovom vlastitom lovom), te i ako se politicari i upuste u ispunjavanje tih obecanja , to samo ide na povecanje drzavnog duga koji ce platiti ti isti glasaci.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.