Naslovnica Vijesti Svijet

Rođeni Belgijanci postali su manjina u Bruxellesu

Svega 44 posto stanovnika tog grada rođeno je u Belgiji
03. kolovoza 2017. u 07:09 34 komentara 3208 prikaza
Bruxelles
Foto: Reuters

U gradu Bruxellesu manji dio stanovnika čine osobe rođene u Belgiji, pokazalo je istraživanje bruxelleskog Instituta za statistiku i analizu (BISA).

Europska unija Oštro upozorenje Poljskoj Bruxelles prijeti oduzimanjem prava glasa

Tijekom proteklih 16 godina broj stranaca u Bruxellesu postupno je premašio broj stanovnika koji su rođeni u Belgiji, objavljeno je na belgijskom portalu “The Bulletin”. Podaci se odnose i na strance koji su zadržali državljanstvo zemlje u kojoj su rođeni, ali i na one koji su postali državljani Belgije.

Prema podacima BISA-e za 2016. godinu, 65 posto stanovnika Bruxellesa ima belgijsko državljanstvo, ali je svega 44 posto stanovnika tog grada rođeno u Belgiji.

Bruxelles je administrativno središte Europske unije i NATO-a te najmnogoljudniji grad u Belgiji. U gradu Bruxellesu danas živi oko 180.000 ljudi, a u području metropole 1,8 milijuna.

Facebook CEO Mark Zuckerberg is seen on stage during a town hall at Facebook's headquarters in Menlo Park, California September 27, 2015. REUTERS/Stephen Lam/File Photo Nova pravila EK Bruxelles ograničava Viber, Facebook, WhatsApp, Gmail... Europski parlament MILAN IVKOŠIĆ Pripreme za hrvatsko predsjedanje u Bruxellesu kao nekad u Beogradu Pusić Grabar Kitarović Studija pokazala: Opravdanost kupnje hrvatske zgrade u Bruxellesu nije upitna
Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • Darko22:

    Bruxelles je savršeni primjer što elite i regresivna ljevica žele za čitavu Europu I Ameriku

  • ilijan1a:

    To ti je neoliberalizam tako će biti i sa Minćenom Deutschland.

  • sipuranikola:

    Bice i manje....punoooo manje za sto god.....parcovi se kote....