Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD IMIGRANATA

Rođeni Belgijanci postali su manjina u Bruxellesu

Bruxelles
Foto: Reuters
03.08.2017.
u 07:09

Svega 44 posto stanovnika tog grada rođeno je u Belgiji

U gradu Bruxellesu manji dio stanovnika čine osobe rođene u Belgiji, pokazalo je istraživanje bruxelleskog Instituta za statistiku i analizu (BISA).

Tijekom proteklih 16 godina broj stranaca u Bruxellesu postupno je premašio broj stanovnika koji su rođeni u Belgiji, objavljeno je na belgijskom portalu “The Bulletin”. Podaci se odnose i na strance koji su zadržali državljanstvo zemlje u kojoj su rođeni, ali i na one koji su postali državljani Belgije.

Prema podacima BISA-e za 2016. godinu, 65 posto stanovnika Bruxellesa ima belgijsko državljanstvo, ali je svega 44 posto stanovnika tog grada rođeno u Belgiji.

Bruxelles je administrativno središte Europske unije i NATO-a te najmnogoljudniji grad u Belgiji. U gradu Bruxellesu danas živi oko 180.000 ljudi, a u području metropole 1,8 milijuna.

Ključne riječi

Komentara 33

DA
Darko22
07:49 03.08.2017.

Bruxelles je savršeni primjer što elite i regresivna ljevica žele za čitavu Europu I Ameriku

IL
ilijan1a
08:13 03.08.2017.

To ti je neoliberalizam tako će biti i sa Minćenom Deutschland.

SI
sipuranikola
07:31 03.08.2017.

Bice i manje....punoooo manje za sto god.....parcovi se kote....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije