Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALARMANTNO STANJE

Gradonačelnik potvrdio: Beč ide u lockdown do 11. travnja. Ministar Anschober traži da Beč slijede i ostali

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Vienna
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
30.03.2021.
u 00:06

„Samo protekli tjedan u bolnicama na Istoku zemlje je završilo daljnjih 76 teških COVID-19 pacijenata i bolnice se sve više približavaju granicama svojih kapaciteta“, ustvrdio je Anschober

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig je u ponedjeljak navečer je potvrdio da Grad Beč „uskršnje mirovanje“ produljuje do 11. travnja, a ne samo od 1. do 6. travnja kako je prethodno najavljeno. Ludwig le istakao kako se nada da će primjer Beča slijediti i Donja Austrija i Gradišće, tri britanskim sojem koronavirusa „najzaraženije“ austrijske pokrajine. 

Ministar zdravlja Rudolf Anschober također se je oglasio u ponedjeljak kasno navečer izrazivši zadovoljstvo da se je Beč odlučio za produžetak lockdowna do 11. travnja.  Anschober također očekuje da i ostale dvije pokrajine, po uzoru na Beč, produlje „zaključavanje“ do nedjelje nakon Uskrsa.

„Na temelju alarmantne situacije i ostale pokrajine moraju slijediti put Grada Beča“, upozorio je ministar zdravlja čelnicu Donje Austrije Johanni Mikl-Leitner i čelnika Gradišća Hans Petera Doskozila, koji za sada „koče“ produžetak lockdowna nakon 6. travnja.

„Na to ću pritiskati svom snagom“, poručio im je Anschober napomenuvši kako nema vremena za duga razmišljanja, jer se radi o ljudskim životima: „Ta odluka mora brzo pasti“.

„Prije poduzimanja sljedećih koraka želimo promatrati situaciju još sljedećih dana“, poručila je Anschoberu čelnica Donje Austrija  Mikl-Leitner. Prvi čovjek Gradišća Doskozil traži zajedničko postupanje sve tri austrijske pokrajine i ponovni summit Beča, Donje Austrije i Gradišća.

Doskozil tvrdi da je mala razlika između situacije na Istoku zemlje u odnosu na ostatak Austrije i da se možda radi „najviše o dva ili tri dana, a potom će i tamošnje pokrajine biti u istom položaju“.

Na prijepodnevnom sastanku austrijskih znanstveno-medicinskih eksperata jednoglasno je istaknuto mišljenje da se svakako mora produžiti lockdown do 11. travnja. 

„Samo protekli tjedan u bolnicama na Istoku zemlje je završilo daljnjih 76 teških COVID-19 pacijenata i bolnice se sve više približavaju granicama svojih kapaciteta“, ustvrdio je Anschober.

Austrijski mediji navečer izvještavaju o „dramatičnom protokolu s lockdown sastanka“ i puni su hvale za bečkog gradonačelnika Ludwiga, koji je rekao da se radi o „pandemiji u pandemiji“ i odmah reagirao „zaključavanjem“ Beča do 11. travnja.

Kako je u ponedjeljak kasno navečer istaknuto, očekuje se da će čelnici Donje Austrije i Gradišća odluku o produžetku „zaključavanja“ svojih pokrajina donijeti u utorak ili srijedu.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:59 30.03.2021.

Koje je to sjajno zdravstvo koje u tjedan dana ne može podnijeti 76 osoba na intenzivnoj! Toliko o propagandi. A sada stvarno stanje: Austrija ima oko 3300 intenzivnih kreveta od kojih se u stalnoj pripravnosti za coronu drži 1300. Od tih 1300 trenutačno je zauzeto oko 400 s time da prema apsolutno insiderskoj informaciji koju sam dobio od prijatelja iz Sankt Pöltena, glavnog grada te navodno tako strašno pogođene Donje Austrije, više od pola pacijenata uopće ne trebaju biti na intenzivnoj ali ih se tamo stavlja jer su kreveti ionako plaćeni po sistemu "puno za prazno". Dalje, austrijske bolnice su prazne, cijeli odjeli zjape prazni, ali se operacije i dalje otkazuju. Toliko o tome... Ali politici treba panika jer je spremnost za cijepljenje sve manja pa treba pritisak!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije