Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Beč na čelu pobune protiv EU

naslovnica 25.2.
Foto: VL
25.02.2016.
u 00:06

Austrija organizirala sastanak zemalja s balkanske rute, ali bez Grčke. EU bijesan

Stvari su izmaknule kontroli. Ovo je točka bez povratka – u Bruxellesu su visoki dužnosnici i diplomati kipjeli od bijesa na najnoviji manevar u imigrantskoj krizi – sastanak zemalja s balkanske rute – u Beču, ali bez Grčke, na kojem su dogovorili da broj migranata mora biti drastično reduciran.

Glasnogovornica EK Natasha Bertrand bila je i poprilično blaga kad je – službeno – ošinula države da se srede, da je izostavljanje jedne države (Grčke) neprihvatljivo, da povećaju kapacitete i prestanu prosljeđivati imigrante. Poseban bijes usmjeren je na Austriju, predvodnicu pobune, kako se u Bruxellesu komentira ova inicijativa.

– Bojimo se i pomisliti što će biti na proljeće kad naiđu novi imigranti – kažu EU diplomati, dok iz Frontexa najavljuju dolazak još milijun izbjeglica ove godine.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosimo u tiskanom izdanju:

>>Brkićev izbor za ministra prerasta u političku dramu

>>Vladajući žele vratiti vojni rok, ali nedostaje novca

>>EK: Napredak je slab, prošla Vlada mogla je učiniti više

>>Trump maršira k trijumfu u taboru republikanaca

Foto: VLm

Komentara 19

DU
Deleted user
20:50 24.02.2016.

Briga europske elite za Europljane. Njih samo zanima jeftina radna snaga, zatupljeno stanovnistvo i 99% bogatstva u njihovim rukama.

AA
AAlien
21:23 24.02.2016.

U Hrvatskoj ima navodno 1 milijun ljevičara koji su za human pristup, odnosno primanje izbjeglica. Neka svaki od njih primi po jednog izbjeglicu, neka ga hrani, pazi i mazi. Neka konačno pokažu tu civilizacijsku komponentu koja navodno nama, zadrtim desničarima nedostaje. Naravno o svom trošku.

MO
morituriite
20:50 24.02.2016.

Glasnogovornica EK poručila zemljama s rute da prestanu prosljeđivati imigrante...ma je li, gospojice, što biste vi u Bruxellesu htjeli da preselimo Bliski istok na prostor od Slovenije do Grčke pa da biste vi mogli preko naše grbače glumiti velike humaniste, dobrotvore i mirotvorce?! Ma malo morgen, Angela Merkel, ma malo morgen. Još ćeš ti na ljeto bježati pred europskom svjetinom da se ni u mišju rupicu nećeš moći zavući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije