Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bebić: Ne namjeravam se povući s mjesta predsjednika Sabora

bebić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
26.01.2010.
u 12:52

O smjeni predsjednika Sabora Luke Bebića, kazao je Hebrang, na današnjoj sjednici nije bilo govora. Isto je, začuđen novinarskim pitanjem o smjeni, kazao i Luka Bebić.

Mario Zubović više nije potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a smijenjen je i s mjesta šefa Odbora za vanjsku politiku. Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a od Jerka Rošina preuzima vođenje saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Zaključci su to sa sjednice Kluba zastupnika koja je danas održana u stranačkoj središnjici, a koje je potvrdio predsjednik Kluba Andrija Hebrang.

Zubović smijenjen zbog okupljanja zastupnika
Kako je pojasnio, Zubović je smijenjen sa saborskih fukcija jer je okupljanjem zastupnika mimo znanja predsjednika prekršio Statut stranke. Riječ je o okupljanju zastupnika u nedjelju 3. siječnja kada je Ivo Sanader pokušao napraviti puč u stranci.

>>Mladen Barišić umiješan je u namještanje poslova svojoj prijateljici

>>Branko Bačić iz Ministarstva mora u saborske klupe

Još jedan smijenjeni Sanaderov suradnik Jerko Rošin sam je pristao na smjenu, kazao je Hebrang.

Klub zastupnika HDZ-a izabrao je danas Franu Matušića za novog potpredsjednika Kluba, umjesto prije smijenjenog Marija Zubovića. Matušić je također promoviran i u saborski Odbor za vanjsku politiku.

Hebrang: Nije bilo ni govora o smjeni Luke Bebića
O smjeni predsjednika Sabora Luke Bebića, kazao je Hebrang, na današnjoj sjednici nije bilo govora. Isto je, začuđen novinarskim pitanjem o smjeni, kazao i Luka Bebić.

- Ja sam legalno izabrani predsjednik Sabora i ne namjeravam se povući. Pitajte one koji to očekuju, ja to ne očekujem - nevoljko je kazao Bebić i zaključio:

- Pitam ja vas, jesam li ja izabran na legalan način? Što me to cimate? Što vi to želite?

Nakon toga odmarširao je do auta i iznenada se vratio pred novinare:

- Vi mene uvijek nešto molite, pa mogu li ja vas zamoliti da prenesete javnosti. Molim svu svoju rodbinu do trećeg, četvrtog, petog koljena, ako se misle udavat i ženit da me obavijeste - kazao je Bebić

- Zašto - zanimalo ne novinare.

- Zato što ja sad moram odgovarat za nekog tko se udao za nekoga tko je meni u rodu, a nije se udao po očekivanju javnosti. Molim da me obavijeste kad se misle ženit i udat. I s kime. Time će mi učiniti veliku uslugu - pojasnio je Bebić.

Šuker: Nitko nije siguran na svojoj poziciji
Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, upitan pri izlasku iz središnice, o odluci HSLS-a da Hrvoje Vojković ostane na čelu Croata osiguranja, kazao je kako još nije vidio odluku koalicijskog partnera jer je imao posla, ali je poručio kako nitko nije siguran na svojoj poziciji.

Premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s Klubom zastupnika te Koordinacijom predsjednika županijskih ogranaka nije željela komentirati odluke Predsjedništva HSLS-a, ali se osvrnula na odnose dviju stranaka vladajuće koalicije.

Kosor: Sastanak s vodstvom, a ne samo s predsjednikom HSLS-a
- Budući da je definitivno došlo do poremećaj u suradnji HDZ-a i HSLS-a, ja ću vrlo brzo predložiti sastanak, ali nikako s Darinkom Kosorom kao s predsjednikom stranke, to ćemo sada promijeniti praksu. Sastat će se vodstva stranaka da vidimo što su problemi i što ćemo dalje - komentirala je Kosor.

- Na našem predzadnjem predsjedništvu donesena je odluka da se sastanu vodstva stranaka, dakle to je naš prijedlog i drago nam je da ga je premijerka i predsjednica HDZ-a usvojila - komentirao je izjavu Jadranke Kosor, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Predsjednica HDZ-a sastala se i s vodstima Koprivničko-križevačkog te koprivničkog HDZ-a. kazala je kako ti ogranci rade u otežanim uvjetima, ali kako o Damiru Polančecu nisu razgovarali. Te su se teme, kazala je, samo dotaknuli u razgovoru o aktualnostima.

Komentara 105

Avatar pupoljak
pupoljak
18:36 26.01.2010.

Dragi \"dragovoljac91\", ti si očito izgubljen i u vremenu i u prostoru, pričajući o jarmu kamata i kredita iz vremena TITA. Niti ne znaš koliko si jadan, što si dozvolio da te naši tkzv. \"\'rvacki domoljubi\" i \"hrvatski demokrati\" vode i politički i ekonomski. Ali nisi samo ti jadan, nego svi mi.

LU
luena
13:13 26.01.2010.

A sta mislis tko si ti ??...neces sam dati ostavku...moraju te smjenit... Vidi se da smo totalno u banani...neznam koga se Jaca boji i zbog cega.?...Prvo onaj arogantni menadzer Croatia osiguranja H.Vojkovic..sad debeli Babic.. zalijepili se guzom za stolac,pa nikakoac,pa nikako da se sklone...Ne brinite ima i za vas lijeka. Rjesit cemo se mi vas i takvih poput vas...Jednom dolazi svemu kraj,pa tako i vasoj eri.

DO
doktorica
16:10 26.01.2010.

Drži se za fotelju a ona mu izmiče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije