Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U lošem stanju

Beba izbjeglica sa srčanom manom prebačena na liječenje u Zagreb

izbjeglice
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
06.11.2015.
u 17:36

Mnogi od njih dolaze prehlađeni, s respiratornim problemima, upalama grla i drugim bolestima od kojih u ovim mjesecima obolijeva i domaće stanovništvo

Beba s urođenom srčanom manom, koja je u četvrtak stigla u zimski tranzitno-prihvatni centar u Slavonskom Brodu, u lošem je zdravstvenom stanju hitno dovezena u brodsku Opću bolnicu. Nakon ukazane pomoći, prebačena je u zagrebački KBC Rebro, gdje joj tamošnji liječnici pružaju potrebnu zdravstvenu skrb. U dnevnoj bolnici koja radi u sklopu brodskog kampa liječničku pomoć svaki dan zatraži više od 200 izbjeglica i migranata.

Mnogi od njih dolaze prehlađeni, s respiratornim problemima, upalama grla i drugim bolestima od kojih u ovim mjesecima obolijeva i domaće stanovništvo.

– Od ukupnog broja pacijenata koji su zatražili našu pomoć, u brodsku Opću bolnicu prevezli smo njih petero – kaže dr. Branka Bardak, koordinatorica za privremeno utočište za izbjeglice u tranzitu. Glasnogovornica Hrvatskog crvenog križa Katarina Zorić iz Slavonskog Broda odaslala je apel za pomoć u obliku pokrivača i tople zimske odjeće, osobito dječje.

U brodski centar iz Šida svakoga dana u prosjeku stigne pet vlakova s oko 5,5 tisuća izbjeglica i migranata. Zadržavaju se uglavnom oko tri sata te nastavljaju put prema Sloveniji i Austriji. Danas u podne u kampu ih je bilo oko 1.150. Od početka krize u Hrvatsku ih je ušlo više od 330 tisuća.

>> Austrija i dalje prima migrante, Slovenija se priprema za oštrije kontrole

Komentara 7

PA
pukovnik.aureliano
19:05 06.11.2015.

nedaj bože da dijete umre, jer bi dežurni liječnik i nekoliko sestara moglo biti izbodeno nožem, naime upravo to se dogodilo u jednoj Bavarskoj bolnici, no slučaj je brzo zataškan jer govoriti o tome je "politički nekorektno" ... mi takvee stvari moramo prihvatiti kao "kulturološke razlike"

Avatar dras32
dras32
17:58 06.11.2015.

I sad nek mi još netko kaže da Hrvatska u danim okolnostima nije dobro riješila cijelu ovu situaciju, tranzit gore pa neka se Merkelica koja ih je i zvala nosi sa problemima. Što je alternativa? Žica na granici sa Srbijom pa da krenu na divlje preko Bosne, opet bi došli do HR ali koji bi to tek kaos bio.

OS
osica
18:42 06.11.2015.

Napišite već nešto o nama, tko se rodio, imaju li roditelji za zbrinuti dijete, imaju li topao dom, jesu li oboljeli od silne borbe sa administarcijom kad je njihovo djete bolesno ili s manom. Dijete je jadno čije god bilo,, ali previše nas filate s njihovim problemima a imamo prek glave svojih. " Jesi li platio 70 Kn ovaj mjesec dopunsko, nisi jer ti prifalilo" , nema besplatne zdravstvene zaštite..........Plati ili ništa, imamo " manu u zdravstvu."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije