Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krpanje proračuna

Bazeni, helikopteri i automobili: Uvodi se porez na luksuz

bazen
Marcus Brandt/DPA/PIXSELL
14.09.2013.
u 18:10

Porez na luksuz trebao bi grčkom budžetu donijeti između 100 i 130 milijuna eura godišnje i bit će trajan

Grčki vlasnici automobila s motorom kapaciteta 1.929 kubika ili više, bazena ili zrakoplova morat će plaćati poseban porez na luksuz na kraju godine, vjerojatno u jednom obroku, ako ministar financija ne odluči drugačije, prenosi talijanska novinska agencija ANSA.

Ova odluka znači da vlasnici moćnih automobila neće samo platiti cestovni porez u prosincu, već i novi porez na luksuz koji iznosi od 5 do 10 posto u odnosu na takozvanu objektivnu vrijednosti njihovih vozila.

Porez na luksuz, koji je već bio uveden 2011. na samo jednu godinu, trebao bi grčkom budžetu donijeti između 100 i 130 milijuna eura godišnje i bit će trajan.

Porezni obveznici s pet godina starim automobilom kapaciteta 1929 kubika morat će platiti 418,70 eura, dok će vlasnici vozila kapaciteta 3.000 kubika morati platiti 1780 eura. Vozila starosti veće od 10 godina oslobođena su poreza, kao i ona koje koriste osobe s invaliditetom.

I vlasnici bazena bit će oprezivani i to sa 10 posto od objektivne vrijednosti bazena, što znači da će se na bazen od 30 četvornih metara plaćati 480 eura.

>>Grčka uvodi porez Pravoslavnoj crkvi i najbogatijim građanima

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije