Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar o HDZ-u

Bauk: Problem ćirilice je problem HDZ-a iz 2009. i današnjeg

'12.12.2012., Zagreb - Sjednica Sabora RH nastavljena je  raspravom o konacnom prijedlogu zakona o registru biraca. Arsen Bauk. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
05.02.2013.
u 14:15

Ono što je vrijedilo 1997., kad je predsjednik Tuđman rekao da pobjednik koji ne zna praštati sije klicu novih zala i razdora, vrijedi i danas, kaže Bauk

Nakon što je HDZ zatražio moratorij na uvođenje ćirilice u Vukovar, pozivajući se pritom na članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, ministar uprave Arsen Bauk poručio im je da se taj zakon mora tumačiti u svrhu poštovanja prava pripadnika narodnih manjina kroz solidarnost i razumijevanje nacionalnih manjina i hrvatskog naroda. U skladu s tim, rekao je Bauk, Gradsko vijeće Vukovara odredit će koja će mjesta biti izuzeta od uvođenja ćirilice. Smatra da izuzimanje cijelog grada od primjene dvojezičnosti ne bi bilo u smislu poštovanja, razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga.

– Problem ćirilice u Vukovaru nije problem Srba i Hrvata, nego Hrvata i Hrvata, odnosno problem onog HDZ-a koji je bio 2009. i ovog koji je sada – rekao je Bauk i dodao da je riječ o predizbornom folkloru te je pritom HDZ-ovcima citirao prvog predsjednika njihove stranke Franju Tuđmana.

– Dapače, ono što je vrijedilo 1997., kad je predsjednik Tuđman rekao da pobjednik koji ne zna praštati sije klicu novih zala i razdora, ako to nije bio problem tada, ne vidim što je 15 godina kasnije to toliko veliki problem – rekao je Bauk.

Na mogućnost da HDZ zatraži promjene Ustavnog zakona ministar je rekao kako je to pravo svake političke stranke te da se raduje toj raspravi.

>>'Dok se Vukovarom šeću zločinci, uvođenje ćirilice pljuska je RH'

Ključne riječi

Komentara 23

ZA
zaurto23
14:34 05.02.2013.

E moj Bauče. Nije bauk hdz. Imate većinu u Hrvatskom saboru . HDZ će vas podržati i ustavni zakon je promjenjen.......ali unosnije je prodavati demagogiju.Kod nekih to i prolazi..

Avatar pupoljak
pupoljak
14:35 05.02.2013.

Kršiti Ustav svoje zemlje mogu samo oni koji ju i ne vole.

Avatar comparator
comparator
14:29 05.02.2013.

Problem dvojezičnosti je podmetanje nepostojećeg problema jer Hrvati vrlo dobro znaju da od srpske zajednice više ne prijeti nikakva agresija . Hrvati tek traže da se poštuje njihov dignitet žrtve u Vukovaru. Hrvati traže samo prirodno ponašanje bez agresivnog nametanja nasilnim putem od Vlasti koja se ponaša protu hrvatski i nedemokratski i sve u cilju kako bi izazvala nepotrebne tenzije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije