Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A. Ivanković:

'Dok se Vukovarom šeću zločinci, uvođenje ćirilice pljuska je RH'

ćirilica ilustracija (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
05.02.2013.
u 11:02

Priopćenje je naslovio "Ćirilica u minskom polju" jer podsjeća na tragične događaje s istoka Slavonije i zapada Srijema u kojima su Hrvati stradavali pod ispisanim parolama upravo tim pismom.

Potaknut raspravama o uvođenju ćirilice i dvojezičnih natpisa u Vukovar, priopćenjem se oglasila Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika koje potpisuje predsjednik Antun Ivanković. Priopćenje je naslovio "Ćirilica u minskom polju" jer podsjeća na tragične događaje s istoka Slavonije i zapada Srijema u kojima su Hrvati stradavali pod ispisanim parolama upravo tim pismom.

– Činjenica da je neka prošla vlast donijela loše zakone, ne znači da ih se ne može mijenjati ili prilagoditi, a najmanje odgoditi. Pozivamo se na zakon o manjinama i njihovim pravima, koja su veća i pravednija u RH negoli u mnogim zemljama EU, ali svaki zakon ima i mogućnost promjene u Saboru RH. U ovom trenutku, dok tragamo za više od 2000 mrtvih i nestalih, likvidiranih srpskom agresijom, dok se ulicama ranjenoga i duhovno osjetljivoga prostora grada Vukovara šeću silovatelji i zločinci, uvođenje njihova pisma iza kojega slijedi neminovni niz posljedica poniženja za hrvatske žrtve, možda je najveća pljuska u lice koju je Hrvatska dobila od vremena završetka ratnih operacija – navodi se u priopćenju Udruge dr. Ante Starčević i postavlja pitanje pravičnosti u suđenju za ratne zločine.

– Ako je već hrvatska vlast pristala na suđenje po zapovjednoj odgovornosti onima koji su stvarali i obranili hrvatsku državu, zašto se nikada isti pravni kriteriji nisu primijenili i na dr. Vojislava Stanimirovića? Po kojoj to logici istaknuta javna osoba, koja je »za ratne zasluge u Podunavlju na Palama 1995. godine primila odlikovanje od četničkog krvnika Radovana Karadžića«, može bez ikakvih političkih, moralnih, etičkih i sl. dvojba sudjelovati u hrvatskom političkom životu i utjecati na hrvatsku svagdašnjicu.

Stjepan Peulić, koji je preživio prolazak kroz minsko polje 1991. u Lovasu, u razgovoru s novinarima u listopadu prošle godine svjedoči kako su srpski agresori zatočenim hrvatskim civilima rekli da idu u berbu grožđa. „Prvo su odvojili jednu grupu, koju su tukli i boli noževima, onda su Ljuban Devetak i dr. Vojislav Stanimirović, koji je stajao pokraj njega, naredili da idu svi i svi smo krenuli prema ulazu u selo, bilo jasno da idemo na strijeljanje“ – navodi se u priopćenju tovarničke Udruge dr. Ante Starčević koja se bavi i otkrivanjem istine o zločinima nad Hrvatima 90-ih na istoku Hrvatske. 

>> Dvojezičnost u Vukovaru Vlada će uvesti prije 
lokalnih izbora

Komentara 29

KO
koliba
13:11 05.02.2013.

Objava registra pobunjenih srba u Hrvatskoj!To želimo!

OB
-obrisani-
11:16 05.02.2013.

Zlocince treba pohapsiti a ne slova.

VB
vbegic
11:29 05.02.2013.

žalosno koga mi plaćamo da nam radi nered u državi umjesto da se uspostavi nekakav red koji bi vodio prema općem dobru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije