Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu oštre reakcije

'Zgroženi smo skandaloznom i gnjusnom izjavom biskupa Jezerinca'

Juraj Jezerinac
Davor Puklavec/PIXSELL
26.02.2019.
u 14:20

Na izjavu Jezerinca reagirali su iz HNS-a, SDP-a, GLAS-a

Nakon što je umirovljeni vojni ordinarij Juraj Jezerinac jučer kazao da se od mesa abortirane djece rade najskuplji parfemi, stigle su i reakcije.

"U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima apsolutno smo zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom biskupa Jezerinca i najoštrije osuđujemo ovakav ispad u kojem – iako je to mučno ponoviti – tvrdi: 'Od mesa pobačene djece rade se najskuplji parfemi'", stoji u priopćenju HNS-a .

Hrvatska je sekularna država, kažu, a ovakvim izjavama ne da nije mjesto u Crkvi nego općenito u javnom diskursu. "Krajnje je vrijeme da u Hrvatskoj svatko počne raditi svoj posao: nitko nema pravo s oltara dokidati prava žena, osobito na ovako neprihvatljiv i degutantan način", dodaju u svom priopćenju.

Reagirali su i iz SDP-a Hrvatske na svom Twitteru.

"Osim što ne govori istinu, uznemirava javnost i napada temeljno pravo žene da odlučuje o svom tijelu. Šokantno je da u jeku afera s pedofilijom u Crkvi, čiji su istaknuti članovi godinama vršili najogavnije stvari nad djecom i mladima, bivši vojni ordinarij relativizira te zločine", stoji u objavi.

Na Facebooku je reagirala i predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

"Od optužbi za pedofiliju, biskup Jezerinac odlučio je Crkvu i kler braniti degutantnim napadom na žene, njihovo reproduktivno zdravlje i pravo na izbor. Sramotno...", napisala je.

Podsjetimo, Jezerinac se u svom govoru u povodu 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije "Sveti Valentin" osvrnuo na seksualna zlostavljanje djece i pobačaj.

"Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali, najskuplji parfemi", rekao je Jezerinac.

Ključne riječi

Komentara 247

SV
svakogdana
14:41 26.02.2019.

PA TO je općepoznato, američke novine ima deset godina su pisale kako se matične ćelije abortiranih beba koriste u farmaceutskoj industriji.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
15:14 26.02.2019.

Nažalost Jezerinac je u pravu. A ovi što izjavu nazivaju skandaloznom trebali bi objasniti od kada je iznošenje istine skandalozno. Valjda je ta činjenica skandalozna a ne izjava.

ZO
zoranos
14:57 26.02.2019.

Pa o tome se već pisalo i čovjek nije rekao ništa novo. Dakle postoje preparati koji koriste stanice fetusa u koje kakve svrhe što je sa stajališta Crkve nedopustivo. Trebalo bi malo pitati znanstvenike što se radi sa time i da li je to istina, a ne odmah vidjeti lov na vještice i ne znam što! Koliko ja znam Mrak Taritaš nije znanstvenica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije