Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvogodišnja pravna bitka
Povratak na članak

Batarelo izgubio tužbu: Josipović nije uznemirivao ni diskriminirao katolike

Vigilare, Udruga za promicanje sudjelovanje građana u civilnim i političkim sektorima društva i očuvanja dostojanstva i prava pojedinaca i obitelji i vrijednosti života, u svojoj je tužbi, među ostalim, tvrdila da je Josipović tom izjavom imao za cilj povrijediti dostojanstvo svih osoba katoličke vjeroispovijesti u Hrvatskoj, a što je uzrokovalo u odnosu na njih neprijateljsko ponižavajuće i uvredljivo okruženje.

Komentari 66

DR
Drmiha
11:20 23.06.2019.

Lustracija se mora napraviti u RH ne zbog nas nego zbog naše djece i unuka Puno sam puta pisao o tome i ponavljam to kad god imam priliku, a to je kada svoje djete ili unuče ispratimo u školu uvijek nekako imamo strah da nebi ,, upalo u loše društvo" a skroz rijetko ili skoro nikada roditelji ne razmišljaju o tome, a tko uči moje djete i dali mu netkö ispire mozak sa svojim ideologijama. Nažalost tko sve predaje po filozofskom i pravnom fakultetu netrebamo se onda čuditi da oni koji imaju materijalnu mogućnost i misle svojom glavom šalju svoju djecu vani da se školuju, jer tko nebi ako ima mogućnost skloniti djete od nekoga koji je ponosan na svoga oca koji je ubijao hrvatske svećenike., a zastrašujući je podatak koliko ih ima po univerzitetima ili po fakultetima.

VL
RD
rdg
11:29 23.06.2019.

Ne jok nije....ali nehrvatsko pravosudje je takvo kakvo je...

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
12:11 23.06.2019.

Dakle, samo su katolici u Hrvatskoj nezaštićeni. Svaku drugu skupinu bi sud zaštitio od vrijeđanja i iživljavanja josipovićevskog tipa.

VL
DR
Drmiha
10:49 23.06.2019.

preko 80% hrvata se izjašnjava kao katolici. Pitanje je samo vremena do kada će većina stanovništva trpjeti uvrede od onih koji su nezamjetna manjina ali su rasporedjeni po svim javnim servisima dako da kao izgleda da ih ima puno više. Bog vas blagoslovio,

VL
BA
bakulušić
15:14 23.06.2019.

Iluzorno je očekivati da hrvatsko pravosuđe sankcionira riječi i postupke Ive Josipovića, Stipe Mesića, Vesne Pusić... jer su svi oni povezani pupčanom vrpcom zvanom komunizam, "antifašizam" i u novije vrijeme liberalizam i globalizam. Njima nitko ništa ne može a onii mogu svašta. Otvarati arhive stranim službama i medijima, vlastitu zemlju proglašavati agresorskom ili fratre i crkve proglašavati legitimnim vojnim ciljem. Ako crkve i svećenici nisu zaštićeni, kako će biti vjernici.

VL
AB
abendblatt
13:34 23.06.2019.

Josipovicu, Hrvatska, sigurno nije ni dzahamirija Josipovica i crvenih fasista, , pogotovo ne onih koji odobravaju ine odudjuju zlocine Tita i komunista, vrati zidovske stanove, vrati prostor tvoje stranke koja vise ne postoji, vrati ukradene novce Zampa,

VL
IO
Iovan
10:52 23.06.2019.

Ishod tužbe za pljuvanje na socijalizam pobratima mu Gadafija nema nikakve veze s tim što je Yusip član crvene kaste i profesor prava na temelju upitnih kriterija.

VL
JD
john.drum.501
11:41 23.06.2019.

Nije se moglo niti drugo očekivati u državi koja nema uređeno pravosuđe, a na to nas cijelo vrijeme upozorava i EU. Naime izjava je "skandalozna" i za svaku osudu. Nazivati pripadnike katoličke vjeroispovjesi koji su večinskki narod u svojoj državi "džamahirijom" kao što nazivaju nr. teroristilčke skupine, nije zato čudno da takav sin jednog ribara prisvoji cijelu zgradu u Palmotićevoj koja je pripadala židovskoj obitelji. Otkup takvih stanova nije bio moguć, budući da ako nije bilo nasljednka, automattki pripadaju državi. Sa druge strane, ponovno izjave da su frnjevci i crkva bili "legitimni vojni cilj". To je "skandalozno" i potpuno neprihvatljivo u civiliziranom društvu. Takav čovjek ne smije javno istupati. Zato hitno zahtjevamo lustraciju kako bi se prekinula vladavina režima.

VL
VJ
vjaceslav
10:43 23.06.2019.

Riječ „džamahirija“ je neologizam koji je nastao putem zamjene u korijenu riječi „džumhurija“ (republika). Jednina „džumhur“ (narod) zamijenjena je množinom „džamahir“ (mase), te se stoga najčešće prevodi kao „država masa“ ili „svenarodna republika“. Džamahirija se često upotrebljavala i kao sinonim za Libiju, budući da je njen službeni naziv glasio: „Velika Socijalistička Narodna Libijska Arapska Džamahirija“. Libija je proglašena za džamahiriju 2. marta 1977. godine". i ne znam kako su meduza josipović i hrvatski novinari tu riječ povezali s hrvatskom i katoličkom crkvom kada se dobro zna da su titova jugoslavija i razni yusipovići bili najveći prijatelji gadafijeve džamahirije!

VL
DU
Deleted user
13:50 23.06.2019.

Ovo je još jedan dokaz da treba provesti Lustraciju. Ovo je sve po principu "Tuži mene meni".

VL
MI
Mimizo
13:26 23.06.2019.

šta očekivati od nekoga tko je agnostik samo sažaljenje i reći mu Bože oprosti mu jer ne zna što čini niti ga je imao tko odgojiti u duhu vjere i ljubavi , o čovjeku čiji je otac partizan ušao sa konjem u crkvu do oltara nema se što pozitivno reći nego samo ignorirati njegova stajališta kad nije sprovedena lustracija

VL
Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
12:23 23.06.2019.

Sekularna drzava je najveca floskula modernog doba uvedena od onih kojima je odgovaralo da nema vrhovnog moralnog suda nad postupcima vlasti. Kada bi se Bozji zakoni provodili doslovno, drustvo bi bilo moralnije i ispravnije. (nemojte mi sada drobiti o pokvarenostii svecenika i nemoralu u crkvi, to je nesto sasvim drugo). Duznost i poslanje svakog pravog vjernika je promicanje zivota po Bozjim preporukama u svim segmentima javnog zivota. Kome to ne pase..? Onima koji zele raditi necasno. Sekularna drzava je podvala i floskula i nametnuta je od manjine vecini.

VL
Avatar mofo
mofo
15:46 23.06.2019.

Kako to sud moze odrediti, a evo ja se bas sad nasao uznemiren i diskriminiran..

VL
Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
13:40 23.06.2019.

vice batarelo na aparatima

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:47 23.06.2019.

Nisu svi katolici katolibani, ali su svi katolibani katolici.

VL
DU
Deleted user
11:08 23.06.2019.

da su se više molili nego što su se bavili politikom, možda bi im tužba i prošla...

VL
Avatar Feral
Feral
13:53 23.06.2019.

Viliagre treba zabraniti.

VL
Avatar Feral
Feral
13:53 23.06.2019.

Viliagre treba zabraniti.

VL
SI
sin3x
11:41 23.06.2019.

Ne treba likovati nad ničijom pobjedom ili porazom, gluposti ima na obje strane. Pitam se, ako ima 80% katolika, koliko ih onda upražnjava svoju vjeru? Crkve su prazne, a trgovački centri puni i petak i svetak. Uostalom, kako onda, nakon nedjeljne mise, ovoliko negativnih komentara? Zaboravili ste na milosrđe? Ah, da, nemate više obraza za podmetanje... Prvo ispovijed pa pljuvanje kroz čista usta. Gade mi se obje strane, fuj!

VL
AN
Antitrogloditist
11:50 23.06.2019.

Jedna od rijetkih situacija kad hrvatsko pravosuđe ugodno iznenadi. Sud je ispravno prozreo Vigilareovu namjeru da, kroz kontrolu nad državnim institucijama, uspostavi kontrolu nad privatnošću građana i podredi ih rigidnim Opus Dei zakonima. Bravo za Josipovića i pobjedu demokracije nad tiranijom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.