Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.06.2015. u 12:00

Udarom na zemlje EU i NATO-a opravdava se miješanje u Ukrajinu

Prema izvješću ruskog ministarstva vanjskih poslova (Neonacizam – prijetnja ljudskim pravima, demokraciji i vladavini prava), koje ima 120 stranica i potpisao ga je ministar Sergej Lavrov, kritizira se jačanje nacionalizma i krajnje desnice u Europi. Spominju se 33 države, uglavnom članice EU i NATO-a, dakako i Ukrajina, u kojima postoji opasnost od nacifašizma. Optužuje se i Hrvatsku i kaže da je zbog etničkih razloga u posljednjih 19 godina više od 30 tisuća Srba prešlo na katoličanstvo. Pri tome se naglašava da su Srbi u Hrvatskoj morali preuzeti katoličku vjeru da bi dobili posao.

U ruskom izvješću se ne spominje, ali ćemo to učiniti mi, da su 2010. godine, na primjer, poslije pohoda pape Benedikta XVI. Velikoj Britaniji, najprije jedan anglikanski biskup a zatim i cijela anglikanska župa u pokrajini Kent prešli u Katoličku crkvu. Razlog toga prelaska zasigurno nije potraga za poslom, a još manje prisila.

Ne ulazim u razloge zbog kojih su neki Srbi prišli Katoličkoj crkvi, ali sumnjam da su na to bili prisiljeni. Rusija udarom na države EU i NATO-a, među kojima je većina demokratski razvijenija od "Putinova Carstva", zapravo želi opravdati svoje miješanje u unutarnje stvari Ukrajine, aneksiju Krima itd. Ukrajinu treba osloboditi od nacifašista i uspostaviti u njoj vlast koja će ljubiti Putina i majku Rusiju. To je poruka tog izvješća.

A kad Lavrov spominje Italiju onda tekst započinje kako je "društvena mreža smatrana glavnom platformom za komuniciranje i održavanje kontakata među neonacističkim pokretima". Ali, na društvenim mrežama ima i ruskih nacifašista, a njih Lavrov ne spominje. Osim toga, ne spominje ni da se u Italiji mogu kupiti boce vina s likovima Mussolinija i Hitlera, ali i Staljina i Mao Ce-tunga. Ide li, prema tome, Italija prema nacifašizmu ili prema komunističkom režimu. To što je napisalo rusko ministarstvo vanjskih poslova je najobičniji pamflet

>> 'Rusija bi NATO mogla napasti samo u snu nekog luđaka' 

>> Obama Rusiji zaprijetio novim sankcijama zbog Ukrajine

Komentara 30

Avatar nekakav
nekakav
14:58 10.06.2015.

mogao si silvio ovo izvješće usporediti sa američkim, pa bi ti malo i povjerovali, možda. ovako, samo si jedan u nizu plaćenih zapadnih agitatora. rusija je sila, s čime se na zapadu ne mgou pomiriti. rusija je zapadu bila najmilija,ja, kad je vladao njome jeljcin, i kad je godišnje iz rusije bilo moguće bez poreza i ikakvog nadzora izvući preko 300 mlrd dolara. kad je putin zaustavio taj bijeg novca i pljačkanje zemlje, odmah je zapadu rusija postala prijetnja. a silvio, silvio, pa što nisi istaknuo riječi putina, kad je baš o jeljcinu pričao, i odnosu zapada prema rusiji. veli putin, a tu je u pravu, da je jeljcin bio super sve dok je dozvoljavao zapadu da vršlja po istočnom lageru, al kada je jeljcin na kraju mandata se pobunio, odmah je na zapadu proglašen pijancem. pa što ga nisu pijancem zvali kad su se potpisivali ugovoru o neširenju atomskog oružja, kad je jeljcin pristao smanjiti arsenal srednjeg dometa, koji je i dandanas trn u oku zapadnim 'silama'. silvio, malo manje prosecca, i biti ćeš vitalniji.

OV
ovchica
12:44 10.06.2015.

A tko si pobogu ti da donosiš sudove o bilo čemu? Cionistički plaćenik...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:45 10.06.2015.

Silvio! Rusi su možda loši u demokraciji, ali američanska demokratizacija (Irak, Libija, Sirija) je još gora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije