Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU
Povratak na članak

Barroso: EU postaje gospodarska unija

Riječ je o “najsveobuhvatnijem jačanju gospodarskoga upravljanja u EU nakon pokretanja Pakta postojanosti i rasta (SGP)”, kaže Barroso.

Komentari 3

UK
Ugo Kajvez
07:47 30.09.2010.

Nasov članka iz večernjeg lista .... . \"Bruxelles blokiran, u Dublinu \"napad\" na parlament...\" . ------------------------------ . Zaista krasna i divna EU, ......... za bankare i bogatu elitu a ne za same građane ...........

VL
Avatar cros
cros
21:15 29.09.2010.

Ako su doista sve ove navedene mjere samo u smjeru preventivnog \"uzbunjivanja\" i ne dopustanja masovnog sirenja ekonomske krize, onda je to u redu. Medjutim, ako nisu, onda je pitanje prije svega, a zbog cega se uvode!? Cinjenica jeste, da je nakon kolapsa bankovnog sustava u US, kolapsirao i sustav u EU zbog povlacenja kapitala americkih banaka. To nema veze za deficitima u proracunima koji postoje i koji su evidentni! S druge strane, ostaje pitanje da li dosita moze biti \"kaznjena\" Italija koja vec desetljecima ima prekomjerni deficit!? Kako netko sa deficitom uopce moze biti kaznjen, ako nema dovoljno kapitala? Sto ce se to moci oduzeti nekomu tko je i onako \"kratak\" sa kapitalom? Nisam siguran da su takve mjere uopce sprovodljive. Prije bih se slozio da se uspostavi univerzalnost u financiranju i trosenju drzavnog proracuna, a sto bi bilo nadgledano i kontrolirano od strane odredjenog medjunacionalnog financijskog povjerenstva ili posebna stalna medjunacionalna financijska institucija. To bi onda bila i bolja \"kocnica\", a kaznjavanje, bojim se da ce to imati kontra posljedicu, posebice za zemlju koja je vec u problemima i \"nema dovoljno\" BDP, pa ces mu jos i uzeti, nece to ici.

VL
UK
Ugo Kajvez
22:06 29.09.2010.

EU postaje prčija bankara i bogate industrijske elite koji drže političare na svojim platnim spisima .... a raja je raja ... sve plača .......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.