Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklonjena u Karlovac

Barišićeva pomoćnica Sanja Crnković opet radi

Sanja Crnković (1)
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/6
28.09.2011.
u 12:15

Premještena je onoga dana kada je Večernjak objavio tekst o njezinu svjedočenju o postojanju crnog fonda i njezinoj ulozi u podjeli novca u Barišićevu uredu

Sanja Crnković, bivša glasnogovornica i pomoćnica ravnatelja Carine, koja je USKOK-u priznala sudioništvo u “brojenju novca” iz crnog fonda HDZ-a, iz uprave Carine premještena je daleko od očiju javnosti, u Odjel trošarina carinarnice u Karlovcu, gradu na čijoj periferiji, u naselju Orlovac, živi s obitelji.

Državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović 14. rujna donio je rješenje o Sanjinu premještaju iz Zagreba u Karlovac od 15. rujna, potvrdio nam je glasnogovornik Mario Demirović.

“Svi su je se bojali”

Slučajno ili ne, rješenje je doneseno na dan kada je Večernji list objavio da je Sanja Crnković potvrdila istražiteljima dio iskaza bivše šefice računovodstva HDZ-a Branke Pavošević kako su u uredu Mladena Barišića, tadašnjeg ravnatelja Carine, njih troje zajedno brojili novac iz HDZ-ova crnoga fonda. I, naravno, mnogi su se zapitali kako su od tri osobe koje su brojile novac dvije bile u pritvoru, a treća, koja je njihove iskaze i svoje sudioništvo navodno potvrdila, dobila drugo radno mjesto. Tijekom jučerašnjeg razgovora bilo je jasno da se naša sugovornica u cijelosti pridržava činjenice da kao svjedokinja tužiteljstva ne može davati izjavu, kao što ni u svojstvu državne službenice to ne može učiniti bez odobrenja nadležnih. Ni predsjednik Nezavisnog sindikata Carine Hrvatske Željko Popović ne zna je li to radno mjesto bilo ispražnjeno ili je “izmišljeno”, ali zna mnogo o svojoj kolegici.

– Takav brz profesionalni uspon kakav je ona imala u nas nije zabilježen, strelovito je od trgovkinje i tajnice u propaloj Financijskoj policiji postala tajnica ravnatelja, a potom glasnogovornica pa pomoćnica ravnatelja (Barišića). Još prije pet godina sindikat je upozoravao na to sumnjivo napredovanje i ponašanje Sanje Crnković. Bila je i ostala “superman”, osoba s nadnaravnim moćima. Bojali su je se i danas je se boje svi pročelnici, načelnici i njihovi pomoćnici u carinarnicama i ispostavama – tvrdi Popović, koji je do 2006. bio čelnik Carinskog sindikata Hrvatske. Tvrdi da je S. Crnković sindikalistima stvarala neviđene probleme.

– USKOK-u i Državnom odvjetništvu prijavili smo bezbroj slučajeva i dokaza o korupciji, paralelnim sustavima i nepotizmu, s time upoznali javnost diljem svijeta, pa sada, nakon što je uklonjena glava hobotnice, čekamo procesuiranje i izvršitelja. Prijavili smo i to da je moje smjenjivanje početkom 2006. godine svečano proslavljeno u jednom ugostiteljskom objektu, da su Barišić, S. Crnković i ostali pozvali i Borisa Kunsta, a Sanja je u sveopćem veselju uspjeh slavila i pokazivanjem novčanika u kojem je bilo oko 60 novčanica po tisuću kuna – prisjeća se Ž. Popović. O toj 44-godišnjoj Karlovčanki razgovarali smo u Karlovcu i s Josipom Benčićem, čelnikom gradske organizacije SDP-a.

Odmah prešla u Carinu

– Kao tadašnji čelnik Financijske policije zatekao sam 1994. Sanju Crnković i zapamtio je kao suradnicu kakvu bi svatko poželio: savjesnu, odgovornu, potpuno predanu poslu, neumornu i ambicioznu. Poslije sam radio u PBZ-u, a u Financijsku policiju vratio sam se uoči njezina kraha 2001. godine. Uskoro sam saznao da je kolegica odmah dobila posao u Carini – kazao nam je Josip Benčić, uvjeren da je sve poslove i ondje radila kao i u Karlovcu te da zna mnogo više nego što je rekla u svjedočenju, ali to neće otkriti.

Komentara 16

HE
hellbani
12:41 28.09.2011.

hdz+sdp lopovi i gnjusobe od Hrvatskog naroda sto glasaju za njih mi se vec gade ... odoh povracat u tu cast !

Avatar wratnik
wratnik
14:00 28.09.2011.

Ma slusajte moji dragi Hravati, ovo nemoze cak ni jedan PAS pojesti. Pa bas damu se to sanajboljim Steakom servira..!

SA
saniboj
12:26 28.09.2011.

Ajde da mi prodas taj golf, jel to dizel? 3000 dajem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije