Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje u Osijeku

Baranjac Seleš: 'Pucao sam i bacao bombe, ali nisam htio ubiti policajce i susjede'

Sećerane kod Belog Manastira gdje je Zoran Seleš bacao bombe
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
19.11.2018.
u 15:03

Metak koji je susjedi probio prozor, tvrdi, slučajno je opalio, dok je trčao s puškom. No, kazao je i kako je namjerno pucao prema susjedinu automobilu, kako bi susjedi nanio što više štete

Pucnjavu i bacanje bombi Baranjac Zoran Seleš (36) priznaje, ali se ne osjeća krivim za pokušaj ubojstva susjeda i policajaca. Suluda scena odigrala se 12. kolovoza lani, u naselju Šećerana nadomak Belog Manastira. Seleš se zabarikadirao u svoj stan nakon što mu je na vrata pokucala policije, i predao se tek 12 sati kasnije. Noć prije prespavao je u policijskoj postaji u Belom Manastiru jer je pucao iz zračne puške u dvorištu, a pušten je sutradan oko 15 sati.

- Samo što sam došao kući, sjeo i izvadio papire iz Popovače, rekao supruzi da skuha kavu, netko je pred kućom povikao "Seleš!". Izašao sam i ugledao policajku i policajca, a rekli su mi da su došli jer me susjeda prijavila zbog nasilja u obitelji. Supruga je zaključala vrata. Meni se zamračilo, uzeo sam pušku Papovku i izašao pred kuću. Policajci su odmah digli ruke u zrak – rekao je Seleš u svojoj obrani na Županijskom sudu u Osijeku. Pozvao ih je da odu k susjedi, neka objasni "zašto ga je lažno prijavila". Odbili su, a on je, ustvrdio je, ispalio dva hica iz puške u zrak. Policajci su potrčali prema cesti, a on je, branio se, ispalio "još tri hica u zrak".

Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

- Otišao sam u garažu, uzeo vojni ruksak u kojem je bilo oko 100 komada streljiva i ručnu bombu. Vratio sam se u kuću i izvukao osigurač iz bombe. Došao mi je tata i smirivao me. Vratio sam ipak osigurač u bombu i nazvao suprugu, koja je bila otišla k mojim roditeljima, da se vrati skuhati kavu. Rekao sam joj da ću sigurno u zatvor, ali će barem ona imati mira jer ću dobro preplašiti susjede – nastavio je.

Metak koji je susjedi probio prozor, tvrdi, slučajno je opalio, dok je trčao s puškom. No, kazao je i kako je namjerno pucao prema susjedinu automobilu, kako bi susjedi nanio što više štete.

Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

- Pregovarač Mario mi je rekao da se predam, da me neće ozlijediti. Otvorio sam vrata i vidio na prsima crvene točkice, kao od lasera. Zatvorio sam vrata i psovao "J***m vam mater! Vi ćete mene ubiti!". Bacio sam bombu u zrak, udarila je u nadstrešnicu i pala. Bio sam spreman ubiti se ako je netko nastradao – ustvrdio je Seleš, koji je bombe bacao i ranije, i to tri puta – za Novu godinu.

Izjavio je da boluje od poremećaja ličnosti i da nije popio terapiju ta dva dana. Kaje se zbog svega. Vještak za balistiku iz Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba naveo je kako je ubojito djelovanje takve ručne bombe do 12 metara, a ranjavanje u krugu od 30 metara.

- Policajci su bili u zoni ubojitog djelovanja bombe u trenu eksplozije, no prepreka je drveni trijem pa se zona ugroze smanjuje – naveo je vještak Mirko Zekić.

Sećerane kod Belog Manastira gdje je Zoran Seleš bacao bombe
1/9

 


 

Komentara 6

AE
Aedes2017
19:09 19.11.2018.

Seleš se hvalio da je ,, pravi ,, četnik .

KO
kordunmoj75
16:30 19.11.2018.

Zaista steta,sto ovm balvanu bomba ni je eksplodirala u njegovim rukama.

ZA
Zagy154
15:19 19.11.2018.

ne bolujes decko ti od nicega jer svjesno i jako dobro lazes i treba te zatvoriti i baciti kljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije