Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT G7

Obama Rusiji zaprijetio novim sankcijama zbog Ukrajine

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
08.06.2015.
u 17:47

Nadamo se da nećemo morati poduzeti dodatne korake – poručio je Obama

Zemlje skupine G7 spremne su primijeniti dodatne sankcije protiv Rusije zbog Ukrajine, poručio je američki predsjednik Barack Obama na summitu G7 u Bavarskoj, prenosi RT.

– Postoji snažan konsenzus da moramo nastaviti vršiti pritisak na Rusiju da se pridržava sporazuma iz Minska – rekao je Obama. Dodao je da je bilo rasprave o dodatnim koracima koji će biti poduzeti u slučaju da Rusija pojača agresiju na Ukrajinu.

– Nadamo se da nećemo morati poduzeti dodatne korake – poručio je Obama. Rekao je da sankcije štete ruskom gospodarstvu, dodajući da je na ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu odluka o tome želi li nastaviti uništavati gospodarstvo i gurati Rusiju u izolaciju.

>> Lideri zemalja G7 obećali da će zadržati sankcije Rusiji sve dok ne ispuni uvjete sporazuma o miru

>> Separatisti pokrenuli ofenzivu na istoku Ukrajine. Poginulo 17 ljudi

Komentara 47

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
18:22 08.06.2015.

Je li postoji netko kome ovaj "nobelovac" nije prijetio? Umjesto da prijeti ,mogao je vratiti ukrainske zlatne rezeve koje je maznuo drugi dan nakon puča u Kijevu. Zašto ne govori o stanju ukrainske ekonomije nakon što je ukraincima "otvorio oći i pokazao blagodati demokracije".

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:08 08.06.2015.

Ukrajina je postala geografski pojam, ta je tvorevina na njihovu zalost izgubila sva obiljezja drzavnosti. Pu su im organizirali Nuland i Pyatt, "Ekonomiju" im vodi Soros, postavili su odbjeglog Gruzijca Sakasvilija za guvernera Odese, ministar financija im je stranac itd. itd. Ovog klauna na slici vise odavno nitko ne slusa niti uzima za ozbiljno. Ukrajinski pucisti napadaju vlastitu populaciju na jugoistoku zemlje, ali to je problem Rusije po ekipi klauna koji su sami po sebi u ogromnim dugovima jer trose vise nego sto si mogu priustiti.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:40 08.06.2015.

Sumit nostalgije za minulim vremenima kada su ova sedmorica stvarno bili G7. Sda su G7 : Kina, SAD, Japan, Njemacka, Indija, Brazil i Rusija. Niti Velika Britanija, niti Francuska, niti Italija a pogotovo ne Kanada vise po GDP-u ne pripadaju u 7 najvecih svjetskih ekonomija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije