Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjenik pomoćnice američkog ministra

Banožić se sastao s Nathanielom Adlerom, govorilo se i o nabavci helikoptera Black Hawk

Foto: MORH/F.Klen
1/2
10.11.2021.
u 16:11

Naglašeno je kako se hrvatskom nabavom helikoptera Black Hawk koje Nacionalna garda Minnesote ima u svom sastavu, otvaraju mogućnosti za dodatno proširenje suradnje

Na marginama konferencije ministara obrane Američko-jadranske povelje u Splitu, 10. studenog 2021. održan je sastanak ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića sa zamjenikom pomoćnice američkog ministra obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju Nathanielom Adlerom.

Na sastanku je obostrano još jednom potvrđena važnost strateškog partnerstva Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, kako na bilateralnoj tako i na razini regije. Izražena je zahvalnost američkoj strani za predanost Američko-jadranskoj povelji.

Foto: MORH/F.Klen

Razgovaralo se o projektima vojno-tehničke suradnje, kao i o prošlotjednom sastanku ministra Banožića i američkog generala  Hokansona u Zagrebu na kojemu je istaknuta dugogodišnja suradnja Hrvatske vojske i Nacionalne garde Minnesote.  Naglašeno je kako se hrvatskom nabavom helikoptera Black Hawk koje Nacionalna garda Minnesote ima u svom sastavu, otvaraju mogućnosti za dodatno proširenje suradnje.

 

Komentara 6

Avatar OFFca
OFFca
17:33 10.11.2021.

Hrvatska je na dnu Europe............sto je sa studijom izvedivosti nabavke inkubatora za nedonošcad u rijeckom KBC-u...Bolnice su nam vlažne, ljudi cekaju na preglede godinu i više dana, poruši ih, skupa sa školama, ono što u razvijenim zemljama zovu "umjereni potres"................. Mjesta u vrticima nema... a vi bi se malo "igrali rata".. dok vam životi djecee ovise o humanitarnim akcijama, ....

Avatar OFFca
OFFca
17:34 10.11.2021.

--Love nema vec odavno, tako da nije pravo pitanje - kad ce nestati lova, vec kad ce nam stranci prestati posudivati. Jer mi novaca više nemamo za servisiranje duga, vec dug vracamo novim dugom............ Dakle, da skratim pricu, stranci nas drže u šaci i sa Hrvatskom ce biti ono što oni odluce......... Zato su mi i tako komicna ova laprdanja o brodovima dronovima , avijunima , zrakomlatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije