Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTI ĆE I PLAĆE

Banožić: Prioritet je nastavak modernizacije Hrvatske vojske

Zagreb: U Banskim dvorima održana sjednica Užeg kabineta Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.07.2020.
u 13:35

"Što se tiče plaća,  mislim da su one u Hrvatskoj vojnicima napokon, nakon dugo vremena, došle na ono što je hrvatskim vojnicima potrebno, a to znači da bi po meni u budućnosti to trebalo ići prema gore", dodao je

Budući ministar obrane Mario Banožić ustvrdio je u utorak da će prioriteti u tom resoru biti nastavak modernizacije Hrvatske vojske, razvoj infrastrukture i rad na edukacijama, a smatra i kako bi plaće vojnicima u Hrvatskoj u budućnosti trebale rasti. 

"To će definitivno biti nastavak modernizacije hrvatske vojske, rad na edukacijama, razvoju infrastrukture, svih onih smještajnih i ostalih kapaciteta koji su potrebni da bi Hrvatska vojska bila na ponos Hrvatske", kazao je Banožić govoreći o pioritetima Ministarstva obrane.

Dodao je i kako mora vidjeti što je obuhvaćeno u smanjenju proračuna tog ministarstva u iznosu od 530 milijuna kuna, ali istaknuo da rezanja plaća vojnicima neće biti. 

"Što se tiče plaća,  mislim da su one u Hrvatskoj vojnicima napokon, nakon dugo vremena, došle na ono što je hrvatskim vojnicima potrebno, a to znači da bi po meni u budućnosti to trebalo ići prema gore", kazao je.

Uoči posljednje sjednice aktualnog saziva Vlade na kojoj sudjeluje kao ministar državne imovine, Banožić je poručio i da je spajanjem s Ministarstvom graditeljstva i prostornog planiranja, Ministarstvo državne imovine dobilo novu snagu. 

"Mislim da je ideja jako dobra da imate rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, i rješavanje tehničke dokumentacije, za sve buduće investicije", kazao je. 

Od ministra Darka Horvata koji preuzima ta dva resora, očekuje da nastavi dalje raditi, da pokaže da je ministarstvo državne imovine bilo nužno i potrebno, a da razina državnog ureda nije dovoljna da bi se skrbilo o državnoj imovini.

 

 

>> VIDEO Postignut dogovor: Hrvatska od Europske Unije dobiva 22 milijarde eura

Komentara 1

DU
Deleted user
13:58 21.07.2020.

prioritet je demitalizirati ministarstvo obrane...rijesiti 3 000 tuzbi...i pod broj jedan izabrati suradnike i oformiti kabinet i uprave sa novim ljudima...nabavu staviti pod kontrolu...itd itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije