Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politika proširenja nato-a

Banožić primio predsjedavajućeg Vojnim odborom NATO-a: 'Odgovorno doprinosimo međunarodnoj sigurnosti'

Zagreb: Nakon sastanka ministri Banožić i Wallace obratili su se medijima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
26.05.2022.
u 18:23

- Hrvatska ima puno razumijevanja za ukrajinski narod te će nastaviti podržavati i pomagati Ukrajini. Hrvatska podupire nastojanja Bosne i Hercegovine na njenom putu prema euroatlantskim integracijama - istaknuo je Banožić

Ministar obrane Mario Banožić u četvrtak je u Zagrebu predsjedavajućem Vojnog odbora NATO-a admiralu Robertu Baueru rekao kako hrvatska vlada podupire NATO-vu politiku proširenja na nove članice, priopćeno je iz ministarstva obrane. 

Banožić je uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja i suradnike u četvrtak zaželio dobrodošlicu Baueru u ministarstvu obrane, istaknuvši pritom da će Hrvatska nastaviti ispunjavati svoje obaveze u NATO-u "kao odgovorna članica koja doprinosi međunarodnoj sigurnosti“, stoji u priopćenju. 

- Uskoro nas očekuje samit u Madridu gdje će se usvojiti novi Strateški koncept za kojeg vjerujemo da će biti u skladu s trenutnim sigurnosnim okruženjem, ali će također pokazati smjer djelovanja Saveza u bliskoj budućnosti - rekao je Banožić i dodao da vlada podupire NATO-ovu politiku proširenja na nove članice, a posebno one koje dijele vrijednosti Saveza.

Švedska i Finska nedavno su podijele službeni zahtjev za primanje u NATO. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović smatra da Hrvatska njihov ulazak treba uvjetovati reformom izbornog zakona u BiH gdje kaže da su Hrvati godinama izloženi izbornim manipulacijama. Na sastanku Banožića i Bauera razgovaralo se o situaciji u Ukrajini, jačanju NATO-a, stanju na zapadnom Balkanu, sudjelovanju hrvatskih vojnika u operacijama te o opremanju i modernizaciji hrvatske vojske. 

- Hrvatska ima puno razumijevanja za ukrajinski narod te će nastaviti podržavati i pomagati Ukrajini. Hrvatska podupire nastojanja Bosne i Hercegovine na njenom putu prema euroatlantskim integracijama - istaknuo je Banožić. 

Bauer je Hrvatskoj čestitao 31. obljetnicu vojske, pa kazao kako mu je velika čast biti u Hrvatskoj. 

- U jugoistočnoj Europi, regiji od važnog značaja za NATO, Hrvatska je lider i ima vodeću ulogu - rekao je. 

VIDEO Istospolni partneri mogu ravnopravno pristupiti postupku posvajanja djece: 'Ovo je veliki trenutak'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije