Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB MINISTRA I PREDSJEDNIKA

Banožić oštro odgovorio Milanoviću: Predsjednik mora znati kako HV nije njegova igračka

Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Zoran Milanović
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
26.10.2021.
u 15:37

Banožić je istaknuo da je svatko dužan poštovati zakon pa i Predsjednik Republike Hrvatske

Ministar obrane Mario Banožić reagirao je na najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića u kojima je, između ostalog, umirovljenje brigadira Elvisa Burčula nazvao "osvetničkom odlukom" te da se "junior ministar iskalio na brigadiru". 

"Predsjednik Republike Hrvatske svojim izjavama pokazuje kako se neprimjereno odnosi prema obrambenom sustavu i Hrvatskoj vojsci što je neprofesionalno za funkciju koju obnaša. Predsjednik Republike mora znati kako Hrvatska vojska nije njegova igračka.

Oštro demantiram da je brigadir Elvis Burčul potjeran u mirovinu. Ponavljam da je riječ o brigadiru kojem je isteklo imenovanje na dužnost zapovjednika Počasno-zaštitne bojne te mu je sukladno zakonu, po potrebi službe i u skladu s Planom izdvajanja osoblja za 2021. prestala djelatna vojna služba s pravom na starosnu mirovinu", poručio je ministar Banožić.

VIDEO Predsjednik Zoran Milanović o ministru Mariju Banožiću

Osvrćući se na Milanovićeve navode da će pitanje „svoje Počasno-zaštitne bojne riješiti na drugi način vojnički, zapovjedno“, Banožić je istaknuo da je svatko dužan poštovati zakon pa i Predsjednik Republike Hrvatske.

"U skladu s Ustavom, Predsjednik Republike Hrvatske je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga što nitko ne dovodi u pitanje, ali su nadležnosti Predsjednika Republike Hrvatske jasno i nedvosmisleno propisane Zakonom o obrani kojega je 2013. godine Milanovićeva Vlada predložila, a Hrvatski sabor donio i koji je i danas na snazi. Stoga Predsjednik Republike svoje ovlasti kao vrhovni zapovjednik mora provoditi u skladu sa Zakonom o obrani", istaknuo je Banožić.

Milanović je u svojoj izjavi rekao i da će problem nedostatka opreme rješavati s premijerom Andrejom Plenkovićem, jer Banožić nije u stanju riješiti taj problem kao što "nije u stanju ni nabaviti pisoare za vojni neboder."

- Očito u nedostatku argumenata Predsjednik Republike Hrvatske ne zna drugačije reagirati osim vrijeđati na osobnoj razini - poručio je Banožić.

 

Komentara 127

Avatar razbojnik404
razbojnik404
15:51 26.10.2021.

Bravo gospodine ministre Banožiću! Vrlo civiliziran i vrlo precizan odgovor koji će ipak jedno vrijeme trebati za slovovjerni prijevod.

MI
Mislav28
16:43 26.10.2021.

Što je remontima helikoptera Mi-17 opet neka muljaža kao sa migom 21 sa Ukrajnom?

DU
Deleted user
23:18 26.10.2021.

Iz ovih se komentara vidi da je najveci broj kradezeovaca dosao od nekud. Neznaju povijest Hrvatske. Hrvatska je na ovim prostorima od sedmog stoljeca. Nije kradeze stvorio Hrvatsku, onu prije i ovu sada. Ocito vam nesto fali u glavi - - za vas su samo kradezeovci hrvati. Inteligencija vam nije prisutna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije