Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO DOPIS O OBUCI UKRAJINACA

Banožić o Milanovićevom potezu: Siguran sam u dvotrećinsku većinu u Saboru

Varaždin: Ministar Banožić na ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju u Republiku Kosovo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
22.11.2022.
u 16:13

Na pitanje o čemu će točno Hrvatska sudjelovati, ministar je kazao da će se o tome raspravljati na Vladi.

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je na konferenciji za medije hrvatsko sudjelovanje u obuci ukrajinskih vojnika i odbijenicu predsjednika Zorana Milanovića. Banožić je kazao kako je potrebna dvotrećinska većina za donošenje ovakve odluke, te  je ustvrdio kako ne vidi niti jedan razlog zašto je Milanović odbacio njegov dopis.

"Ovo vidim kao jedan poligon za izbjegavanje jer je vidio da će u Saboru biti dvotrećinska većina za glasanje da se ide u obuku", napomenuo je i dodao kako su brojni oporbeni zastupnici rekli da će oni podržati odluku ako to isto učine i druge zemlje članice Europske unije.

Na pitanje o čemu će točno Hrvatska sudjelovati, ministar je kazao da će se o tome raspravljati na Vladi. Ustvrdio je da su brojni zastupnici iznijeli svoje protivljenje hrvatskom sudjelovanju, a da ni ne znaju protiv čega su.

"Situacija u Ukrajini je sve ozbiljnija. Moramo pomoći Ukrajini, svi znamo kako je bilo nama. Naša je obveza pomoći", ustvrdio je Banožić.

"Siguran sam u dvotrećinsku većinu i u saborske zastupnike koji znaju što se događa u Ukrajini. U tom pravcu treba donositi odluke", dodao je.

Podsjećamo, predsjednik Zoran Milanović zaprimio je dopis ministra obrane Marija Banožića kojim se traži njegova prethodna suglasnost na 'Nacrt prijedloga odluke Hrvatskog sabora o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji Europske unije za vojnu pomoć za potporu Ukrajini'.

Iz Ureda predsjednika priopćili su kako nisu stečeni uvjeti za razmatranje dopisa ministra obrane kojim se traži prethodna suglasnost predsjednika RH za sudjelovanje pripadnika OSRH u misiji EUMAM. Više o tome, pročitajte OVDJE

VIDEO: Nove mjere u Hrvatskoj zbog ptičje gripe: Sva perad mora se držati u zatočeništvu

Komentara 18

KO
kompakt
16:44 22.11.2022.

bane izvali da dio zastupnika nezna o čemu je riječ.jaglac se razumije u dugoročne i kratkoročne projektile nije ni čudo što je ponavljač i student večernje škole

Avatar Asterix
Asterix
16:34 22.11.2022.

Ako oporba ne podrži prijedlog proglasit će ih tko zna kakvima. Inače, oporba može dati božji prijedlog u vezi bilo čega vladajući će ga odbaciti a priori.

SV
sven222
16:52 22.11.2022.

Njegova izjava je zanimljiva. Na pitanje u čemu će Hrvatska sudjelovati on odgovara " razgovarati ćemo na vladi" !?? znači predsjednik bi treba odobriti a da ne zna što odobrava!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije