Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usuglasili se

Banke spremne snositi trošak olakšavanja otplate kredita u švicarskim francima

švicarski franak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
19.01.2015.
u 15:22

Banke su, kako navode u HUB-u, spremne kratkoročno, do tri mjeseca, samostalno snositi trošak takve mjere, oslanjajući se na postojeća rješenja, javlja 24 sata

Predstavnici banaka na današnjem sastanku usuglasili su pristup olakšavanju otplate kredita u švicarskim francima kojeg će iznijeti na sastanku s Ministarstvom financija i Hrvatskom narodnom bankom, doznaju od Hrvatske udruge banaka 24 sata.

Banke su, kako navode u HUB-u, spremne kratkoročno, do tri mjeseca, samostalno snositi trošak takve mjere, oslanjajući se na postojeća rješenja, pišu 24 sata. Što se tiče dugoročnog rješenja, banke predlažu da se u tom razdoblju pristupi izradi modela konverzije za kredite u švicarskim francima, koje će uzeti u obzir razlike u socijalnoj poziciji dužnika, te ravnomjerno rasporediti trošak provedbe dugoročnog rješenja između svih sudionika, javlja 24 sata.

Inače, sastanak HUB-a s Ministarstvom financija i HNB-om je u tijeku.

Cijeli članak možete čitati ovdje.

>> Novi tečaj 'švicaraca': Franak i dalje raste!

>> Konverzija ili fiksiranje franka na 6,39 kn najizgledniji, ali tko će platiti razliku?

Komentara 3

RB
Rade Budic
15:58 19.01.2015.

Ista nakon 3 mijeseca ako se nista ne izmijeni opet ostaje tuga i bol duznosnicima.Ali ovo dijeljenje ljudi na ugrozene manje i one vise je po meni cista nepravda . Pitam se ako jeda duzosnik moze i u stanju jee da placa ratu a sta ce biti sutra kad ne bude u stanju placat ratu i kad mu se desi kao i ovima sto su teze ugrozeni sto uciniti tada sa takvima .Nije Vlada posla sa tim prijedlogom pravim putem . Samo ce stvoriti metez i nepravdu medu pucanstvom jher je zakon za svakoga isti nema razlike i podijele pucanstva na bolje i gore svi moraju i bilo bi dobro da budu isto vezani zakonom . To sto se predlaze je cista greska .To bi znacilo jednima samar drugima poljubac . To je cista uvreda za ljude .Gledajuci sve opcenito jad od vlade i od naroda . Tu je...e lud zbunjenoga i ispane cirkus na kraju.

TO
tom
20:00 19.01.2015.

hajde gospodo novinari, žurno otkrijte gdje su i što su banke DOBILE za to što kao "daju" ljudima. ovo je samo šuplja propaganda!

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
16:20 19.01.2015.

Ne vidim kako će nakon tri mjeseca biti konverzija dužnicima bolja nego do sada pogotovo ako nedaj Bože franak do tada ode na 10 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije