Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON UVOĐENJA NAKNADE
Povratak na članak

Banke moraju osigurati asistente na bankomatima

Tek manji dio građana podiže novac na šalterima, točnije 89 posto gotovog novca podiglo se lani s bankomata, a transakcija je u prosjeku iznosila 714 kuna.

Komentari 11

PR
predator57
10:14 14.11.2019.

Treba bankama uz ovakvo njihovo ponašanje u potpunosti zabraniti naplate bilo kakvih transakcija. Sve to debelo naplaćuju kroz održavanje naših računa.

VL
DO
domxerex
10:17 14.11.2019.

Tako je to kada su lakomi. Nije im dovoljno 5,6 milijardi kuna zarade od naknada u prošloj godini. Htjeli bi još malo više zaraditi da mogu veće nagrade isplatiti svojim direktorima.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
10:52 14.11.2019.

Jedno pitanje za banke! Na bankomatima se može podići najviše 5000 kuna dnevno. Ako mi treba 10000 kuna s mog računa, a navedeni iznos ne mogu podići na bankomatu, zar bih još trebao banki plaćati proviziju što podižem vlastiti novac na šalteru?.

VL
Avatar Mentat
Mentat
10:13 14.11.2019.

Ma to je krajnji bezobrazluk. Bankomati imaju dnevno ograničenje svote koja se može dići, i za svakz svotu veću od "dozvoljene"-naših vlastitih novaca- penalizirat će nas na šalteru! A troškovi "vođenja računa" iznose mjesečno minimalno 7 kuna! O kakvom jee "trošku" riječ ni do sad nije jasno.

VL
Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
10:54 14.11.2019.

Zakonski omogućiti ponovno isplatu plaća u gotovini bez obaveze bilo kakvog odnosa s bankom. To je jedino rješenje.

VL
Avatar Mentat
Mentat
10:27 14.11.2019.

A da ovdje ne spominjemo odgovornost banaka kad su im bankomati izvan upotrebe! Kad su bez gotovine, kad ih servisiraju, kad su u kvaru. Nije svaka osoba ni mlada, ni spretna, ni motorizirana. Umirovljenici imaju problem s bankomatima i strah od podizanja novca "na ulici"! Zašto HNB prepušta starije građane bankarskim deračima!?

VL
Avatar Čudomix
Čudomix
10:41 14.11.2019.

Država je vlasnik HPB i da im je stalo do građana mogli bi preko HPB utjecati na tržište u dovoljnoj mjeri a da ne ugroze vlastito poslovanje.

VL
Avatar HUZP
HUZP
20:10 15.11.2019.

Ako nam država nameće da moramo držati novac u bankama onda bi trebala i osigurati da mi taj novac možemo podignuti bez ikakvih naknada. Čak postoji preporuka EU da banke moraju voditi jedan račun besplatno što naravno niti našoj državi niti bankama ne pada na pamet. S bankomatima je poseban slučaj jer smo za sve zlouporabe krivi mi potrošači jer samo mi znamo svoj PIN. Bankari jako dobro znadu da je svaki 10000-ti PIN jednak Vašem PINU, ali to nije problem jer ako netko nema VAšu karticu ili kopiju kartice Vaš PIN mu ništa ne znači. Problem je u tome što nas banke za sada NE MOGU zaštititi od toga da netko kopira naše podatke kada mi stavljamo svoju karticu u NJIHOV bankomat. Što je s ljudima koji imaju blokiranu mogućnost podizanja gotovine na bankomatima kako da oni podsignu novac. Gdje oni misle držati svoje asistente na svakom bankomatu ili samo na bankomatima uz njihove banke. Ako dođemo do bankomata onda možemo ući i u banku. Najbolje bi kaznili banke kada počnu s naplatom podizanja gotovine prijeći u drugu banku koja to nije napravila i podignjuti sav svoj novac.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.