Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE NASJEDAJTE

Banka upozorila na prijevaru putem e-maila: 'Ni u kojem slučaju ne otvarajte poveznicu'

Ilustracija
Pixabay
03.11.2021.
u 09:52

Kako navode iz PBZ-a, pojavila se nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje dolaze od pošiljatelja "PBZ Card [nagradne@pbzcard-premium.hr]"

Privredna banka Zagreb obavijestila je svoje klijente o slučaju prijevare koji se počeo širiti putem e-maila, a koji lažno navodi kako je pošiljatelj PBZ Card. 

Kako navode iz PBZ-a, pojavila se nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje dolaze od pošiljatelja "PBZ Card [nagradne@pbzcard-premium.hr]", a kao naziv e-maila stoji: "Nagradne PBZ : Čestitke!"

– Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslao PBZ Card i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite – naglašavaju iz banke. 

Također, napominju da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke, poput broja kartice i CVV-a u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih e-mail poruka.

VIDEO Gužva u novim paviljonima za cijepljenje protiv COVID-19 na Zagrebačkom velesajmu

Ključne riječi

Komentara 2

AL
AlojzVjekoslav
13:28 03.11.2021.

Naravni da nećemo otvarati. Pa koga ste vi lihvari do sada nagradili

Avatar Barba
Barba
12:12 03.11.2021.

Slično se pojavilo i od Croatia Airlinesa. Nude 100 € i 2000 nagradnih milja. Ne otvarati. Obavezno brisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije