Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNO

Banja Luka: Trčali polumaraton u majicama Ratka Mladića

Volha Mazuronak maraton
Foto: Reuters/Pixsell
25.04.2019.
u 16:42

Fotografiju je na društvenoj mreži objavio bosanskohercegovački novinar koji je Mladića usporedio s Hitlerom

Polumaraton koji se u subotu, 20. travnja, održao u Banjoj Luci uspio je staru rimsku izjavu "u zdravom tijelu, zdrav duh" opovrgnuti zbog šestorice mladića koji su odlučili trčati u majicama ratnog zločinca Ratka Mladića.

Fotografiju mladića na svom je Facebook profilu objavio novinar Al Jazeere Dragan Bursać uz popratni komentar.

- Na fotografiji vidite mladiće kako trče banjalučki polumaraton s fotografijama ratnog zločinca Ratka Mladića. E sad, zamislite kako mladi ljudi, njihovi vršnjaci, trče berlinski maraton s Hitlerom ili Geringom na majicama - napisao je.

Tako je još jednom u sportsku manifestaciju na Balkanu uspješno unesena politika koja narode na njezinom zapadnom dijeli samo na "naše" i "vaše".

Podsjetimo, Ratko Mladić je pred Haaškim sudom osuđen prvostupanjskom presudom na doživotni zatvor. Prema presudi, kriv je za genocid u Srebrenici, progon Hrvata i Bošnjaka diljem Bosne i Hercegovine, teroriziranje stanovnika Sarajeva te za uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Miro Bulj optužio Vladu da pogoduje "srpskom" mlijeku

Ključne riječi

Komentara 24

AN
Antonio1952
18:54 25.04.2019.

Srbski kvazi antifasisti podrzavaju ratnog zlocinca, sizofrenika i masovnog ubicu i jos se time ponose. Tezak je to poremecaj, a ceo svijet je kriv samo su oni u pravu.

KC
Kcro
17:13 25.04.2019.

Sta se cudite kad mi svoje heroje nazivamo zlocincima. Oni postuju svoje pa makar bili i zlocinci, a mi svoje heroje pljujemo. Slusajte stazica pa cete vidjet sto je veleizdajnik.

AA
aabbcc
17:13 25.04.2019.

izbor majica mora biti da ista dobro upija smrad i znoj od trčanja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije