Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Tužiteljica sat vremena čitala optužnicu. Bandić i Ljubičić: Nismo krivi

Milan Bandić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/12
11.10.2018.
u 10:25

Krivnju su zanijekali i ostali optuženici, a Branko Mihaljević je rekao da nije kriv već oštećen

Milan Bandić i 11 njegovih suoptuženika jutros su stigli na zagrebački Županijski sud, gdje im je počelo suđenje za aferu Agram.  Predstavnik Grada Zagreba Maro Mihočević kazao je da je Grad Zagreb, koji je prema optužnici oštećen za oko 23 milijuna kuna, ne postavlja imovinsko-pravni zahtjev. 

Suđenje je počelo čitanjem sedam točaka optužnice kojima USKOK Bandića i ostale tereti za niz zlouporaba.

Među tim optužbama nezakonita su zapošljavanja te korištenje službenih vozila u privatne svrhe. USKOK tereti Bandića da je Miri Laci nalagao da omogući korištenje tih vozila. Na takav način je voditeljica Mila Horvat odvezena u Beč, neki drugi ljudi u Berlin, a Bandić u Poganu Vlaku.

Trošak tih putovanja platio je Grad Zagreb, a katkada su neosnovano isplaćene dnevnice. Bandić se tereti i da je od Vite Demarin tražio da lažno svjedoči oko vrijednosti njegove imovine.

Milan Bandić
1/12

Tužiteljici je trebalo oko sat vremena da pročita optužnicu nakon čega su se okrivljenici izjasnili o krivnji.

Bandić je kazao da se ne smatra krivim ni po jednoj točki optužnice, a Slobodan Ljubičić je kazao da nije kriv te da je sve radio po zakonu. Krivnju su zanijekali i ostali optuženici, a Branko Mihaljević rekao je da nije kriv već oštećen.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Podsjetimo, četiri godine nakon što je sa svojim suradnicima uhićen zbog sumnji da je svojim načinom upravljanja gradom pričinio štetu od oko 23 milijuna kuna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sjeo je na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda.

Tamo mu je počelo suđenje za aferu Agram kojom USKOK njega i njegove suoptuženike tereti za nezakonita zapošljavanja, netransparentne zamjene zemljišta...

Od 10 točaka optužnice, Bandiću i ostalima sudit će se po sedam jer su one koje se odnose na poslove Grada Zagreba oko zbrinjavanja otpada te financiranja Bandićeve predsjedničke kampanje vraćene na nadopunu istrage.

Od podizanja optužnice do danas, dvojica optuženika priznala su krivnju te su uz nagodbu osuđena na uvjetne kazne. Uz Bandića su optuženi Petar Pripuz, Miro Laco, Miljenko Benko, Vidoje Bulum, Ivan Tolić...

Video - Bandić izviždan na prosvjedu u Vukomercu, oštetili mu i auto

Ključne riječi

Komentara 28

KO
konoplja
07:49 11.10.2018.

Dosadni ste više sa tim cirkusom, svi znamo da mu neće pasti dlaka s glave. Nadalje kada je bio optužen u prijašnjoj aferi gdje mu je Hanžeković dao 15 mil kuna za kauciju, Bandiću je bilo strogo zabranjeno stupati u kontakt sa svjedocima, i što se desilo, Bandić je tlačio neku ženu koja je bila svjedok i sud je to znao i što je učinio, da li ga je vratio u zatvor i oduzeo novce, naravno da nije....HDZ/SDP su stvorili Hrvatsku za sebe, u toj zemlji najveći je zločin prodavati luk iz svoga vrta, dok nekažnjeno možete potkradati proračun doživotno sa svojim kumovima i jatacima.

DU
Deleted user
10:08 11.10.2018.

Konačno. Jedino što se mora ispitati tko je otezao ovoliko. Jer to probija sve razumne rokove.

TE
Teuta
08:58 11.10.2018.

Ovo je vec "n-ti" slucaj gdje "uhicenik" nije primirisao pravo ni pravdu nego ce "iz afere" izici kao "cjenjeni gospon covik". Mozda jos bude imao razloga za tuziti drzavu, kasnije ;) Ako Ostojic "odigra" kako treba (na par mjesta, nitko ni od njega ne ocekuje "mirakul" ), eto i Splicani znaju koga "salju u svijet"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije