Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLIO DA JE ŠALA

Banac: Šokirao me policijski razgovor s Raspudićem

Nino Raspudić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/3
05.04.2014.
u 10:03

"Tko god da je odlučio da se ide u ovu akciju, tomu glava nije na pravome mjestu. Mislio sam da je šala"

Pozivanjem Nine Raspudića na obavijesni razgovor policijski su šefovi potvrdili predrasude koje građani imaju prema njima.

Tajni dosje

Kojim su se to motivima vodili za munjevitu akciju pravne države? Ima li možda taj strašni Raspudić neki deblji policijski dosje u kojemu se skriva njegova mračna prošlost, a za koju javnost ne zna? Je li možda do jučer bio šef hercegovačke mafije u Zagrebu, a onda se s kupljenom diplomom i doktorskom titulom ubacio na Filozofski fakultet?

Mora biti nešto od toga jer, da nije tako, ne bi policija bez vraga pokrenula tako ozbiljnu akciju. Kao što su svojedobno u komunizmu za svakog Titova posjeta nekom provincijskom gradu preventivno zatvarali sve protivnike režima, tako i sada nakon atentata izmetom na Antu Tomića privode na razgovor kolumnista koji je s potonjim prije nekoliko mjeseci imao jednu, doduše malo oštriju ali pristojnu polemiku. Ili im je možda kao trag poslužio jedan satirički članak sociologa Slavena Letice koji je kao glavnog osumnjičenog naveo upravo Raspudića.

Nino Raspudić sve zna. On tako djeluje na televiziji. Možda ga je policija pozvala jer misli da je vidovnjak...

Miro Jakovljević, psihijatar

Policija je sve doslovno shvatila i zaključila da je “govnarski atentator” došao iz Zagreba. Nisam uspio provjeriti iz visokih policijskih krugova jesu li kod “atentatora” Raspudića tražili i rukavice i ostale alate kojima je kao potencijalni napadač uzeo izmet. Možda policija zna da nema veze s time, ali, opet, desničar uvijek izaziva ozbiljnu sumnju i oprez. Tanka je nit koja razdvaja pristojnog desničara, ako takav uopće postoji, i atentatora. Dr. Ivo Banac prvo je pomislio da je riječ o zakašnjeloj prvotravanjskoj šali.

– Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Ja sam zapravo šokiran. Čini se da su u Splitu zaboravili na naše mediteranske tradicije kada su se bokarini puni govana bacali na nepopularne ljude. Tko god da je odlučio da se ide u ovu akciju, tomu glava nije na pravome mjestu – komentirao je Banac s velikom dozom sarkazma akciju “specijalne policije” u Zagrebu. Još je, potpuno ozbiljno, rekao da pretpostavlja kako u zemlji ima važnijih problema koji zahtijevaju pozornost policije od splitskih događaja.

Ništa nelogično

Psihijatar dr. Miro Jakovljević ne vidi ništa nelogično u tome što su pozvali Raspudića.

– Raspudić sve zna. On tako djeluje na televiziji. On ima ideje i možda uvijek ne zna da zna – kaže Jakovljević dodajući kako možda policija misli da je Raspudić vidovnjak. Moguće je i da se državne institucije koriste za privatne obračune te kako je Tomić njemu poslao poruku koliko je jak.

– To bi me jako razočaralo – zaključuje Jakovljević.

>> Antu Tomića nepoznati napadač zalio kantom punom izmeta

>> Nino Raspudić: Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića

Komentara 156

SI
Sinatra
10:38 05.04.2014.

". Možda policija zna da nema veze s time, ali, opet, desničar uvijek izaziva ozbiljnu sumnju i oprez. Tanka je nit koja razdvaja pristojnog desničara, ako takav uopće postoji, i atentatora." Nadam se da je Banac ovu izjavu dao u sarkastičnom tonu jer se to ne dade izčitati iz teksta. U protivnom, sugerirati da su svi desničari nepristojno i atetatori je ogroman gaf koji graniči s političkim skandalom pogotovo kada se uzme u obzir da je većina političkih zločina i većina političkih atentata u 20. stoljeću rezultat djelovanja ljevice. Pa ipak, imajuči tu činjenicu u vidu, meni kao desničaru nebi nikada palo na pamet da generalno sve ljevičare nazivam nepristojnom ljudima i atentatorima. Iz tog razloga se nadam sarkazmu od strane Banca.

DU
Deleted user
13:05 05.04.2014.

Puhovski se sigurno nije začudio.

LU
Lujo123
10:23 05.04.2014.

Je ovo kaj se je desilo gosponu Tomiću je stvarno katastrofa nacionalnih razmjera. Policija bi trebala dati tom gosponu 24 satnu zaštitu jer bi se moglo desiti da netko i prdne na tog gospona, a gde smo onda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije