Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski ministar:

'Balkanski narodi uz kavu mogu bratski riješiti sve što treba'

Ahmet Davutoglu
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.06.2014.
u 17:05

- Spremni smo i želimo rame uz rame sa Srbijom raditi na boljoj budućnosti i Srbije i Balkana, jer znamo da je Srbija kralježnica Balkana - rekao je Davutoglu.

- Mi, balkanski narodi, smo kao jedna obitelj i kada se pojavi neka nesuglasica, možemo sjesti i popiti tursku ili srpsku kavi i bratski riješiti sve što treba - kazao je tijekom posjeta Beogradu turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, piše B92.

Šef turske diplomacije je nakon razgovora sa srpskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem kazao da ta njegova država Srbiju smatra "pravim susjedom" te da dvije države imaju puno toga zajedničkog. - Spremni smo i želimo rame uz rame sa Srbijom raditi na boljoj budućnosti i Srbije i Balkana, jer znamo da je Srbija kralježnica Balkana - rekao je Davutoglu te dodao da mu je Beograd prijateljski grad u koji želi često dolaziti.

Dačić je rekao da dvije države moraju u svojim odnosima tražiti zajedničke interese, usprkos nekim različitim stavovima. - Turska i Srbija imaju različito viđenje povijesti u nekim dijelovima te različito viđenje i poglede na sadašnjost. Ali to je razumljivo - kazao je Dačić. Šef srpske diplomacije se zahvalio Turskoj na pomoći koju su im pružili prilikom katastrofalnih poplava.

>>Nikolić uzvratio za 'Kosovo': Turska je agresor bez oružja

>>Vlada Srbije povukla iz procedure tri sporazuma s Turskom

Komentara 16

TO
tolitol
18:38 10.06.2014.

Jedino mi u ovom izljevu samohvale nije jasno kako Turci nikako da riješe teške probleme u odnosima s Grčkom i Bugarskom ako su već s tim prvim balkanskim susjedima tobože kao obitelj i braća. Kad će isto tako Turci dopustiti ciparskim brodovima da pristaju u turske luke? Čini se da su jedine tipično balkanske značajke u ovoj priči: sklonost samoobmani, hvalisanju i posve besmislene izjave. Od laprdanja nema ništa.

SE
selbivoje
17:34 10.06.2014.

nazalost susjeda , u srbiji i uz tursku kavu,guslaju cetnici o velikoj srbiji a to smatraju svojim pravom

DU
Deleted user
22:05 10.06.2014.

A što ovaj Turčin ne popije kahvu sa Kurdima, a ima ih 10 mil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije