Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Balenović otkrila kada će krenuti cijepljenje na Velesajmu: 'Najpoželjnije je sada u domovima zdravlja'

S cijepljenjem se krenulo na tri najveće lokacije, a od sutra će se provoditi na svih 18 lokacija s prvih 12 tisuća doza AstraZenece
22. veljače 2021. u 19:44 3 komentara 1145 prikaza
Foto: Screenshot RTL

Prvi dan cijepljenja u Domu zdravlja centar u Zagrebu prošao je odlično, kazala je ravnateljica Antonija Balenović. Dodala je i da nije bilo nikakvih problema niti nuspojava, te da su pacijenti bili jako zadovoljni i disciplinirani. AstraZenecom se nitko nije odbio cijepiti. niti je trebalo ikoga zvati s back up liste.

Porezna prijava Porezna uprava najavila Ima jedna velika novost uz povrat poreza: Tko mora podnijeti prijavu, koji su rokovi...

''Pacijenti su svi upoznati da je počelo cijepljenje AstraZenecom tako da nije bilo takvih problema. Kada stiže Moderna? I mi čekamo taj podatak, ali spremni smo i na to'', kazala je Balenović za RTL Danas.

Ako netko odustane, lista za cijepljenje je uvijek spremna.

''Ta lista je zapravo lista liječnika koji rade po tim punktovima na cijepljenju zato što svaka ordinacija ima više stotina pacijenata i prvih 100-200, to jesu stariji s komorbiditetima tako da, pošto je sada ovaj broj po 30 po ordinaciji, gotovo da svaka ordinacija već ima sad taj rezervni popis pacijenata tako da to uopće nije problem'', dodaje.

Što se tiče plana cijepljenja, krenulo se na tri najveće lokacije, a od sutra će se cijepljenje provoditi na svih 18 lokacija s prvih 12 tisuća doza AstraZenece.

KORUPCIJA NA TRGOVAČKOM SUDU Sutkinja i stečajni upravitelj za svoje 'usluge' dobili dijamante i nakit od 100.000 eura

Na pitanje mogu li liječnici koji imaju više cjepiva, a među pacijentima nemaju starijih osoba i onih s kroničnim bolestima cijepiti nekoga iz treće faze, Balenović odgovara: ''Vjerujem da će vjerojatno i biti takva situacija možda već za tjedan ili dva, ali u ovom trenutku su na listama pretežito oni pacijenti koji su stariji i koji su se prethodno zabilježili, ovi mlađi se tek sada predbilježavaju tako da će se i te liste širiti, ali vjerujem da je jako bitan podatak taj komorbiditet, ili neka posebna izloženost. Vjerujem da neće biti problem cijepiti i nekog mlađeg''.

Što se tiče cijepljenja zainteresiranih 85 tisuća ljudi, Balenović odgovara: ''Cijepljenje na Velesajmu će krenuti kada količina cjepiva bude tolika da je to poželjno za organizirati i vjerojatno kada budu mlađe i zdravije skupine kada se ne očekuju neke posebne reakcije. U ovom trenutku vjerujemo da je najpoželjnije ovako u domovima zdravlja i u ordinacijama pogotovo kad se radi o osjetljivim skupinama'', zaključila je Balenović.

KBC Rijeka
u riječkom KBC-u
Nakon vijesti da im nerođeno dijete neće preživjeti, mladi par 'u povjerenju' dobio neobičnu preporuku
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati