Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnateljica Doma zdravlja Centar

Balenović otkrila kada će krenuti cijepljenje na Velesajmu: 'Najpoželjnije je sada u domovima zdravlja'

Screenshot RTL
22.02.2021.
u 19:44

S cijepljenjem se krenulo na tri najveće lokacije, a od sutra će se provoditi na svih 18 lokacija s prvih 12 tisuća doza AstraZenece

Prvi dan cijepljenja u Domu zdravlja centar u Zagrebu prošao je odlično, kazala je ravnateljica Antonija Balenović. Dodala je i da nije bilo nikakvih problema niti nuspojava, te da su pacijenti bili jako zadovoljni i disciplinirani. AstraZenecom se nitko nije odbio cijepiti. niti je trebalo ikoga zvati s back up liste.

''Pacijenti su svi upoznati da je počelo cijepljenje AstraZenecom tako da nije bilo takvih problema. Kada stiže Moderna? I mi čekamo taj podatak, ali spremni smo i na to'', kazala je Balenović za RTL Danas.

Ako netko odustane, lista za cijepljenje je uvijek spremna.

''Ta lista je zapravo lista liječnika koji rade po tim punktovima na cijepljenju zato što svaka ordinacija ima više stotina pacijenata i prvih 100-200, to jesu stariji s komorbiditetima tako da, pošto je sada ovaj broj po 30 po ordinaciji, gotovo da svaka ordinacija već ima sad taj rezervni popis pacijenata tako da to uopće nije problem'', dodaje.

Što se tiče plana cijepljenja, krenulo se na tri najveće lokacije, a od sutra će se cijepljenje provoditi na svih 18 lokacija s prvih 12 tisuća doza AstraZenece.

Na pitanje mogu li liječnici koji imaju više cjepiva, a među pacijentima nemaju starijih osoba i onih s kroničnim bolestima cijepiti nekoga iz treće faze, Balenović odgovara: ''Vjerujem da će vjerojatno i biti takva situacija možda već za tjedan ili dva, ali u ovom trenutku su na listama pretežito oni pacijenti koji su stariji i koji su se prethodno zabilježili, ovi mlađi se tek sada predbilježavaju tako da će se i te liste širiti, ali vjerujem da je jako bitan podatak taj komorbiditet, ili neka posebna izloženost. Vjerujem da neće biti problem cijepiti i nekog mlađeg''.

Što se tiče cijepljenja zainteresiranih 85 tisuća ljudi, Balenović odgovara: ''Cijepljenje na Velesajmu će krenuti kada količina cjepiva bude tolika da je to poželjno za organizirati i vjerojatno kada budu mlađe i zdravije skupine kada se ne očekuju neke posebne reakcije. U ovom trenutku vjerujemo da je najpoželjnije ovako u domovima zdravlja i u ordinacijama pogotovo kad se radi o osjetljivim skupinama'', zaključila je Balenović.

Komentara 3

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
08:20 23.02.2021.

ma cijepi ovo !🖕🖕

AD
adminka
04:52 23.02.2021.

ma to su gluposti, pa nemre svako ni cijepiti se sam tak ako nije posve zdrav

DU
Deleted user
21:16 22.02.2021.

Onaj koga je strah neka se cjepi naj bolji imunitet je prirodni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije