Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena vlasti

Baldasar: Dolazim na gay pride, a u petak ću potpisati sve dozvole

ivo baldasar slavlje (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
03.06.2013.
u 12:15

Bilo je manjih nepravilnosti, rekao je Ivan Botica, predsjednik GIP-a, neke nevažeće listiće su priznali, ali to nije imalo utjecaja na konačni rezultat.

Ponovno brojenje glasova u Splitu nije donijelo nikakvu promjenu. Ivo Baldasar i dalje je u vodstvu. Bilo je manjih nepravilnosti, rekao je Ivan Botica, predsjednik GIP-a, neke nevažeće listiće su priznali, ali to nije imalo utjecaja na konačni rezultat.

Nije to bilo klasično brojenje glasova, pojasnio je Botica. – Izvršili smo uvid u izborni materijal. Održana je sjednica proširenog sastava GIP-a, pregledali smo sve nevažeće listiće, a ostale po sistemu slučajnog uzorka. Nemaju nikakvog utjecaja na konačan rezultat. Podsjetimo, Gradsko izborno povjerenstvo prije je prihvatilo zahtjev HDZ-a da se zbog tijesne razlike od samo 625 birača, što je manje od 1 posto, i nevažećih čak 2,7 posto listića, provjere rezultati izbora.

Primopredaja vlasti u Splitu dogodit će se u četvrtak kada će stari gradonačelnik Željko Kerum "palicu" predati SDP-ovcu Ivi Baldasaru. To je na vrijeme za organizatore Gay pridea koji od Keruma još nisu dobili dozvolu za subotu, a Baldasar im je obećao da će je potpisati u petak. Baldasar još najavljuje i da će doći na Gay pride u subotu i do kraja mandata izgraditi LGBT centar u Splitu.

>>Baldasar pobijedio za 615 glasova, HDZ traži novo prebrojavanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije