Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
određene kazne

Bahato ponašanje stranih turista: 43 uhvaćeno u nedozvoljenom glisiranju, jedan zatečen s periskom

Foto: PIXSELL/PU primorsko-goranska
1/3
29.07.2020.
u 15:10

Novčana je kazna određena i za slovenskog državljanina koji se nepropisno bavio sportskim ribolovom

U proteklih su tjedan dana posade Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zatekle ukupno 43 plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.

U arhipelagu otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba zatečena su plovila kojima je upravljalo 14 državljana Slovenije, 11 državljana Njemačke, šest državljana Italije, pet državljana Austrije, po dva državljana Češke i Mađarske te po jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Poljske. Svim navedenim nautičarima su, prema odredbama Pomorskog zakonika, izrečene novčane kazne od 500 do 1000 kuna, priopćila je PU primorsko-goranska. 

Osim navedenih nautičara, novčana je kazna određena i za slovenskog državljanina kojega je policija zatekla kod otoka Cresa gdje se nepropisno bavio sportskim ribolovom.

Zatečen s periskom

Policijski službenici Policijske postaje Rab zatekli su na obalnom području mjesta Palita 50-godišnjeg državljanina Velike Britanije sa zaštićenom školjkom periskom.

Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti prirode, protiv 50-godišnjaka su podnesene odgovarajuće prijave.

Komentara 4

IG
igorl
13:58 29.07.2020.

Pff, 500 kn kazne? Nauticaru s gliserom? Bas ste im pokazali. Runda cuge u birtiji ih dodje vise.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:56 29.07.2020.

Grozno. Dojde njih avanturista par komada na Balkan i još su bahati i krše propise i zakone. To su pravi europski nevini vitezovi.

Avatar EtTore
EtTore
19:43 29.07.2020.

Ma lazu, nema nikoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije