Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Bago sinoć pregazio konkurenciju s RTL-a, ali opet su izostala paprena pitanja

Sastavljači pitanja nisu uspjeli servirati odličnom Mislavu Bagi: npr. zašto Kujundžić i Josipović, umjesto da se dalje bave svojim uspješnim poslom, više vole politiku i pitanje lustracije. RTL TV-u imala je voditelja (Igor Bobić) koji je autoritet gubio u nastojanju da zapamti redoslijed replika
23. prosinca 2014. u 17:33 20 komentara 7721 prikaza
Mislav Bago
Foto: Nova TV
Pogledajte galeriju 1/2

Rekordna gledanost predsjedničkog sučeljavanja na Novoj TV: 840.000 gledatelja gledalo je sinoć Mislava Bagu kako preslušava buduće predsjednike i predsjednicu. Četvero kandidata na koje su sat i pol uperene TV kamere zahvalan su i rijedak materijal za promatranje.

Zahvaljujući TV kamerama sve se vidi, ništa ne ostaje skriveno, pa stoga, budimo iskreni, i nije velika šteta ako se ne zna kad ćemo opet biti u prilici vidjeti Josipovićevu nelagodu, Kujundžićevu zaljubljenost u sebe, mirnoću gđe Kolinde Grabar Kitarović i ubitačnu upornost g.Ivana Sinčića kojom teku optužbe protiv troje njegovih protukandidata. Po sigurnom načinu na koji je voditelj Mislav Bago kontrolirao ponašanje kandidata vidjelo se da su iza njega godine hrvanja s političarima koji vole davati intervjue, ali zaobilaze odgovor na svako suvislije pitanje.

Samo u jednom trenutku u emisiji pokušao se oteti pravilima predsjednički kandidat Josipović, ali ga je rutiner Bago mirno pustio da ispriča rečenicu-dvije viška i onda ga podsjetio na redoslijed govornika i dužinu govora. Učinak je u potpunosti postignut, pa je g. Josipović šutio čak i u najboljem trenutku u emisiji, kad je predsjednički kandidat Kujundžić uspio izgovoriti vrlo emotivnu tiradu o istini koja će naše društvo spasiti (istini o komunističkim zločinima, naravno). Nedjeljno sučeljavanje kandidata na RTL TV-u imalo je puno slabijeg voditelja (Igor Bobić), koji je nužni voditeljski autoritet gubio u nastojanju da zapamti kad je tko tražio repliku i koliko ima prava na to.

Prije dva tjedna je HRT na svojem prvom sučeljavanju okupio samo dvojicu kandidata. S Kujundžićem i Sinčićem razgovarala je voditeljica Tatjana Munižaba i svojim totalno neprikladnim pokušajima da bude iznad kandidata ostavila neugodan dojam na sve gledatelje. U sva tri sučeljavanja izostala su paprena pitanja koja su se očekivala, a kad njih nema, onda ni dvoje voditelja (umjesto jednog tužnog) ne mogu spasiti emisiju. Zašto Kujundžić i Josipović više vole politiku od liječničkog i pravničkog posla kojim se uspješno bave, zašto Josipović ne želi lustraciju i ponavlja Milanovićevu neuspjelu izliku kojom je pokušalo izbjeći izručenje Perkovića: u tom slučaju bi mnogi sadašnji desničari bili izručeni (ili lustrirani).

Jedino osvježenje i ovog sučeljavanja, kao i cijele predsjedničke kampanje su žena i mladi čovjek, Kolinda i Sinčić kao predstavnici dosad niže rangiranih društvenih grupa.

>>Evo kako su analitičari ocijenili kandidate u sučeljavanju!

>>Mislav Bago političku je kastu stavio gdje joj je mjesto

TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • santos008:

    Bago sram te bilo ,zasto si stao na stranu predsjednika Josipovica u sinocnjem suceljavanju.Sram bilo i ostala tri kandidata sto nisu napustili studio ,kad su vidili da u studiju nema Hrvatske zastave.Trebali su napustiti i studio RTL-a a ne samo ... prikaži još! TV Nove.Sjetimo se kad su se ove dvije televizije solidarizirale sa Radmanovom TV ,kojoj Markicka nije zelila dati interwyu.Znaci li ovo da su sve tri TV pod jednom sapom,a Kolindi,Kujundzicu i Sincicu predlazem da se ne odazovu na suceljavanje na Radmanovoj TV,to ce im prije donijeti glasove nego da idu na suceljavanje ,jer to je i zelja njihovih glasaca.

  • Veseli Bekrija:

    Kolinda je pokazala državničko držanje! Imamo Predsjednicu!

  • polk:

    zar je NOVA televizija,poznati su samo po turskim serijama i beskonačnim reklamama