Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bagarić svjedocima ne smije prići na razdaljinu manju od 200 metara

Tijekom istrage trebalo bi se ispitati 13-ero djece, a Bagarić s njima ne smije komunicirati ni na koji način
13. siječnja 2018. u 20:52 17 komentara 488 prikaza
Krešimir Bagarić
Foto: Facebook

Tijekom istrage protiv Krešimira Bagarića, vjeroučitelja osumnjičenog da je na satu vjeronauka javno poticao na nasilje i mržnju, trebalo bi biti ispitano i 13-ero djece koja su nazočila spornom satu vjeronauka.

Ljiljana Klinger Ljiljana Klinger Zbog snimanja vjeroučitelja učenici neće biti kažnjeni

Bagarić je 5. siječnja uz mjere opreza pušten iz Remetinca, a zabranjeno mu je uspostavljanje bilo kakvog kontakta s djecom čije je svjedočenje predloženo. On toj djeci ne smije prilaziti na razdaljinu manju od 200 metara. Zabranjeno mu je i da s djecom komunicira na daljinu, što znači da ih ne smije zvati, slati im SMS poruke ili s njima komunicirati putem društvenih mreža.

Ako Bagarić prekrši izrečene mjere opreza, koje mogu trajati dok za njih postoji potreba, a najdalje do izvršnosti presude, bit će vraćen u Remetinec. On je u međuvremenu u OŠ “Matija Gubec”, gdje je radio kao vjeroučitelj, dobio otkaz, a u dosadašnjem dijelu istrage ispitana je svjedokinja zbog koje je Bagariću koncem prosinca lani bio određen istražni zatvor.

Zagreb: Konferencija Stranke rada i solidarnosti o vjeroučitelju Bagariću i ministrici Divjak 'Govor sramotan, ali...' Bandić: Želi li se izbaciti vjeronauk da se uvede informatika? Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca Zbog govor mržnje Ravnateljica potvrdila da je Bagarić dobio izvanredni otkaz Vjeroučitelj Krešimir Bagarić Krešimir Bagarić Vjeroučitelj na slobodi. Nova istraga jer su učenici prijetili vršnjakinji
  • Trisestrice:

    Zao mi je Bagarica. Ponasao se je neprofesionalno na radnom mjestu i radi toga je izgubio posao i to je shvatljivo. Govorio je javno ono sto smo mnogi od nas govorili unutar nasih cetiri zida. Ali ova hajka na Bagarica ... prikaži još!rica je nevidjena! Pitam se dali bi se vlasti ovako ponasale da Vladu ne podupiru HNS i takozvane manjine? Stekao sam dojam da ce Bagaric posluziti kao primjer za druge da ne cine isto. A kada pomislim da Hrvatskim ulicama slobodno setaju oni koji su razarali, ubijali i silovali za vrijeme Domovinskog rata onda mi se sve zgadi. Bar kada bi DORH posvetio pola vremena ovima likovima koliko to rade Bagaricu - e onda bi bilo svima malo bolje.

  • bljak007:

    Osnovno ustavno pravo u RH, sloboda govora.

  • jadrmatic:

    Još uvijek može komunicirati i ima veću slobodu kretanja od Predraga Lucića. :)