Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Vjeroučitelj

Bagarić svjedocima ne smije prići na razdaljinu manju od 200 metara

Krešimir Bagarić
Foto: Facebook
13.01.2018.
u 20:52

Tijekom istrage trebalo bi se ispitati 13-ero djece, a Bagarić s njima ne smije komunicirati ni na koji način

Tijekom istrage protiv Krešimira Bagarića, vjeroučitelja osumnjičenog da je na satu vjeronauka javno poticao na nasilje i mržnju, trebalo bi biti ispitano i 13-ero djece koja su nazočila spornom satu vjeronauka.

Bagarić je 5. siječnja uz mjere opreza pušten iz Remetinca, a zabranjeno mu je uspostavljanje bilo kakvog kontakta s djecom čije je svjedočenje predloženo. On toj djeci ne smije prilaziti na razdaljinu manju od 200 metara. Zabranjeno mu je i da s djecom komunicira na daljinu, što znači da ih ne smije zvati, slati im SMS poruke ili s njima komunicirati putem društvenih mreža.

Ako Bagarić prekrši izrečene mjere opreza, koje mogu trajati dok za njih postoji potreba, a najdalje do izvršnosti presude, bit će vraćen u Remetinec. On je u međuvremenu u OŠ “Matija Gubec”, gdje je radio kao vjeroučitelj, dobio otkaz, a u dosadašnjem dijelu istrage ispitana je svjedokinja zbog koje je Bagariću koncem prosinca lani bio određen istražni zatvor.

Komentara 17

TR
Trisestrice
10:23 14.01.2018.

Zao mi je Bagarica. Ponasao se je neprofesionalno na radnom mjestu i radi toga je izgubio posao i to je shvatljivo. Govorio je javno ono sto smo mnogi od nas govorili unutar nasih cetiri zida. Ali ova hajka na Bagaricarica je nevidjena! Pitam se dali bi se vlasti ovako ponasale da Vladu ne podupiru HNS i takozvane manjine? Stekao sam dojam da ce Bagaric posluziti kao primjer za druge da ne cine isto. A kada pomislim da Hrvatskim ulicama slobodno setaju oni koji su razarali, ubijali i silovali za vrijeme Domovinskog rata onda mi se sve zgadi. Bar kada bi DORH posvetio pola vremena ovima likovima koliko to rade Bagaricu - e onda bi bilo svima malo bolje.

JA
jadrmatic
20:58 13.01.2018.

Još uvijek može komunicirati i ima veću slobodu kretanja od Predraga Lucića. :)

BL
bljak007
23:18 13.01.2018.

Osnovno ustavno pravo u RH, sloboda govora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije