Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE

Bačić: Veliki poduzetnici i dalje će plaćati obaveznu članarinu u HGK

Zagreb: Branko Bačić komentirao događanja u klubu zastupnika SDP-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.02.2021.
u 16:36

Osobno sam s kolegama iz vladajuće većine napisao taj članak, u kojem smo zadužili Vladu da uputi prijedlog zakona Saboru u kojem će se zalagati za fiskalnu reorganizaciju i decentralizaciju HGK-a, kaže Branko Bačić

Nakon sastanka vladajuće koalicije medijima se obratio HDZ-ov Branko Bačić koji je kazao kako se na dnevnom redu našlo više točaka, a razgovaralo se i o članarini za Hrvatsku gospodarsku komoru.

– Što se tiče malih poduzetnika za njih bismo ukinuli obaveznu članarinu, a za velike bi ostala, nešto manja, ali i dalje obvezna. Ono što smo mi imali prije 10 dana u Saboru nije 'ni r od reforme'. Takve prijedloge kakve je napisao Most i gospodin Troskot ja bih dnevno mogao deset napisati. Sve se svelo na jedan jedini zahvat, a to je ukidanje obvezne članarine – rekao je Bačić, pišu vijesti.hr.

Bačić je naglasio i kako u HDZ-u imaju jasno stajalište kako treba prići reformi HKG.

– Osobno sam s kolegama iz vladajuće većine napisao taj članak, u kojem smo zadužili Vladu da uputi prijedlog zakona Saboru u kojem će se zalagati za fiskalnu reorganizaciju i decentralizaciju HGK-a. To smo ne samo napisali, nego i kazali – rekao je.

Komentirao je i izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao kako nije isto prijavi li silovanje bogata glumica ili žena koja nije na poziciji moći.

– Mi osuđujemo svaki oblik nasilja, neovisno prema kome se ono vrši. Nema po meni razlike u nasilju među bogatijima i siromašnijima. Mi sve to osuđujemo – rekao je Bačić.

Ključne riječi

Komentara 9

TH
theo
16:57 09.02.2021.

bačić je u jugi bio u partiji i šef katastra, zna on kako se to radi

Avatar prahrvat
prahrvat
16:47 09.02.2021.

Hm, izgleda da neće biti po Hrebakovu. Možda i njemu tajnica uruči papire kao Mostovcima. Tko li je ovaj put žetončić?

RO
romobil
16:47 09.02.2021.

Udri namet na vilajet....i uhljebi moraju od nečega živjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije