Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao i SDP

Bačić o tjeranju i udaranju migranata: Ne vjerujem da je riječ o orkestriranom postupanju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.10.2021.
u 09:34

– Čini mi se da je ovo borba oko prijestolja u SDP-u između suradnika bivšeg i sadašnjeg predsjednika. To za SDP nije dobro – kaže Bačić

Branko Bačić rekao je kako su premijer i ministar Božinović izvijestili Klub zastupnika da su zatražili od policije da se istraži jesu li točne optužbe da je u šokantnim snimkama tjeranja i udaranja migranta doista riječ o policajcima.

– Ponašanje koje se vidi na snimkama za osudu je, neprihvatljivo je. Pričekajmo da završi istraga. Hrvatska je kao država EU s najdužom vanjskom granicom dnevno suočena s migrantskim valovima, često puta orkestriranim, dogovorenim, praktički se krijumčare ljudi i treba dati priznanje policiji koja cijelo vrijeme štiti našu granicu – rekao je Bačić u razgovoru za N1 i dodao:

– Činjenica je da je Europska komisija dala znatna sredstva ne bi li se osnažila hrvatska policija u obrani od migrantskih valova. Bilo je čak ideja da se napravi zid, nikad nismo radili zid. Nikakva vrsta zidova ne dolazi u obzir s obzirom na to da su s druge strane naši sunarodnjaci iz BiH. Treba istaknuti da je već veliki broj policajaca na određen način suspendiran jer su utvrđene okolnosti koje nisu bile dobre. Policija i MUP utvrdit će o čemu je riječ, radi li se o policajcima… Ne vjerujem da je tu bilo nekakvog orkestriranog postupanja koje bi podrazumijevalo nezakonito postupanje i prekoračenje ovlasti. Ja bih u ovom smislu vidio što će stručni tim policije i MUP-a utvrditi.

Video – Pogledajte spornu snimku: Ljudi s fantomkama i palicama tjeraju i udaraju migrante

 

Vjeruje da MUP i ravnateljstvo nadgledaju postupanje prema migrantima te mu je nezamislivo da bi se na bilo koji način gledalo kroz prste ovakvom nezakonitom postupanju. 

– Treba ispitati sve okolnosti. Tko je sudjelovao, kako je do toga došlo, jesu li migranti pružali kakav otpor… Puno je upitnika – kaže.

Komentirao je i krizu u SDP-u i rekao da tamo vrije već neko vrijeme. 

– Čini mi se da je ovo borba oko prijestolja u SDP-u između suradnika bivšeg i sadašnjeg predsjednika. To za SDP nije dobro. Je li to kraj rasipanja Kluba, nisam siguran. Stranke prolaze krize, ali ova kriza mi je malo bizarna – kaže.

Komentara 7

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:48 08.10.2021.

molim soroševe aktiviste tj novinare da se dogovore i ukinu granice,putovnice te covid potvrde te omoguće svima da nesmatano prelazimo granica širom svijeta !

KU
Kuronja20cm
10:11 08.10.2021.

Više nego očito svakom iole pametnom je da se radi o fejk orkestriranom mlaćenju! Da bi se diskriminirala hrvatska policija i popustio koridor kroz Bosnu pošro su Poljaci poslali vojsku i stavili žicu na granicu sa Bjelorusijom.Nasilno prelaženje granice inačee mora se najstrože sankcionirati i tu dajem potpunu podršku MUP RH! Ako ja kao legitimni građanin EU ne mogu kqd i kako hoću prelaziti granice unutar EU a bez papira zašto bi se to dopuštalo osobama čiji se identitet i podrijetlo ne mogu dokazati? Slovenija,Mađarskaimaju žicu i vojsku na granici,Hrvatska pak najnezgodniju granicu drži ,i što bi trebali?

SE
serafin002
10:32 08.10.2021.

Svaki od te gamadi koji se toliko zauzima za emigrante neka ode u BiH i neka si izabere emigrante i vodi ih kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije