Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA BANOVINE

Bačić: Naš cilj je da do 1. studenog prikladno smjestimo sve građane koji su u kontejnerima

Bačić i Butković dali izjave nakon sjednice Vlade
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
30.01.2023.
u 11:01

Bačić je rekao kako se u ovom trenutku gradi 109 kuća na području Banovine. Rekao je i kako će se, za one koji će i dalje htjeti ostati uz svoje obiteljske kuće, ići u nabavu montažnih drvenih kuća.

Ministar Branko Bačić rekao je danas u Glini kako je plan da se do polovice veljače da se u Saboru usvoji novi zakon o obnovi kao i da će se uputiti javni poziv svim zainteresiranim vlasnicima useljivih objekata da se jave kako bi se u njihove stanove smjestilo one koji ne mogu biti u svojim oštećenim objektima. Na taj će se način moći smjestiti i vlasnici koji su dobili žute oznake za svoje objekte.

Bačić je rekao kako se u ovom trenutku gradi 109 kuća na području Banovine. Rekao je i kako će se, za one koji će i dalje htjeti ostati uz svoje obiteljske kuće, ići u nabavu montažnih drvenih kuća.

- Naš cilj je da do 1. studenog sve sugrađane koje su u kontejnerima, da ih prikladno smjestimo. Nastojat ćemo što je moguće veći broj njih smjestiti ili u ovakve stanove ili u njihove uređene i obnovljene kuće ili u nove zamjenske kuće koje se grade ili pak u druge oblike stambenog zbrinjavanja - rekao je Bačić.

- Osim ovog zakonodavnog djela imamo i konkretna rješenja za svaki pojedini slučaj - rekao je Bačić dodajući kako je sa županom i gradonačelnikom dogovoreno da će ići u jedan urbani plan obnove Gline.

Rekao je kako su poznati prioriteti useljavanja. Radi se o osobama koje su bile u državnim stanovima i sada su te zgrade i oštećene i nisu obnovljene i osobe koje su u kontejnerskim naseljima.

Rekao je i kako će u Sisku krenuti izgradnja zgrada te da se planira u hitnu proceduru ubacuje plan za izgradnju 30 stambenih zgrada na području Banovine. Rekao je kako će taj posao dodatno ubrzati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije