Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bačić građanima najzanimljiviji zastupnik: 'Ne znam je li to kompliment mom radu ili ne'

Bačić je bio među sedam najaktivnijih zastupnika i najaktivniji HDZ-ov u 9. sazivu Sabora
10. lipnja 2020. u 11:47 7 komentara 174 prikaza
Zagreb: Sabor nastavio 8. sjednicu raspravom o doplatku za djecu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik HDZ-ovog saborskog Kluba Branko Bačić bio je građanima u prvih pet mjeseci ove godine najzanimljiviji zastupnik.

Branko Bačić Večernji tv Bačić: Pazit ćemo da nam na listi budu kandidati za kojima se ne vuku nikakvi repovi

Od 151 zastupnika i isto toliko osobnih stranica, jedino je Bačićeva posjećena više od tisuću puta, točnije 1.346, otkriva objavljena saborska statistika.

"Ne znam je li to kompliment mom radu ili ne, pretpostavljam da je razlog zanimanju moj rad u Hrvatskom saboru, činjenica da sam  bio vrlo aktivan“, prokomentirao je Bačić, podsjetivši da je vrlo često u sabornici 'branio' stavove Kluba, sudjelovao u pojedinačnim raspravama.

Pokazuje to i statistika prema kojoj je Bačić bio među sedam najaktivnijih zastupnika i najaktivniji HDZ-ov u nedavno raspuštenom, 9. sazivu Sabora.

Saborske internetske stranice najposjećenije su bile 18. svibnja, na dan raspuštanja 9. saziva te 18. ožujka kada je Sabor raspravljao o Vladinim mjerama pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa, tih je dana zabilježeno po više od 25.500 posjeta.

Branko Bačić Bačić o izbacivanja Mikulina iz SDP-a: 'Koliko je stranka demokratska, vidi se prema načinu izbacivanja članova'

Natprosječan porast posjećenosti, s više od 50 tisuća posjetitelja, zabilježile su informacije o povijesti saborovanja. Među njima su, pak, najposjećenije bile informacije o 30. svibnju, Danu državnosti (6470), potom o pregled važnijih datuma iz povijesti saborovanja, govor Franje Tuđmana u Saboru 30. svibnja 1990., 25. lipnju, Danu neovisnosti, tekst Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Hrvatske itd.

Natprosječnu posjećenost zabilježili su i znameniti govori Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1843., Josipa Jurja Strossmayera i Ante Starčevića 1861., Ivana Mažuranića 1886. te Stjepana Radića 1918. godine. 

Visoku posjećenost (približno 6.500 pregleda) zabilježila su i informacije o načinu rada Sabora tijekom uvođenja i provedbe mjera zaštite od zaraze koronavirusa.

sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Avatar nosac
    nosac:

    ljude zanima zašto ti biografija počinje sa 1990 godinom, prije toga nisi postojao kao ni božinović i još mnogi iako ste tad već imali 40 godina, sramite se što se radili prije 1990 godine ? a u isto vrijeme se ... prikaži još! protivite zakonu o podrijetlu imovine, luistraciji i otvaranju arhiva udbe....bravo.....