Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVIO HRVATE

AŽKZ osuđuje Pernarov istup: 'Apeliramo na medije da mu ne daju prostor'

Zagreb: Pernar podnio 4 kaznene prijave zbog posvajanja djece iz Konga
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
17.02.2023.
u 18:16

Autonomna ženska kuća Zagreb osudila je Ivana Pernara koji je prijavio Hrvate posvojitelje u Zambiji koji su potom ponovno uhićeni

Autonomna ženska kuća Zagreb oštro osuđuje postupanje Ivana Pernara zbog širenja govora mržnje, diskriminacije i homofobije. Kako stoji u priopćenju za medije, AŽKZ smatra skandaloznim, nedopustivim i potpuno neprihvatljivim da osobe poput Ivana Pernara i slični svojim ponašanjem i istupima u javnosti ugrožavaju osnove demokratskog društva u RH te također i ozbiljno ugrožavaju integritet i ovlasti Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić.

-AŽKZ ovim putem daje potporu radu gospođe Višnje Ljubičić te apelira na medije da, sada i ubuduće, ne daju medijski prostor za takve i slične istupe osobama koje u svojim javnim nastupima potiču i šire govor mržnje te na taj način ugrožavaju slobodu i sigurnost svih građana i građanki RH. Ivan Pernar i huškačka desničarska bulumenta nisu zabrinuti za djecu iz DR Konga, niti su zabrinuti zbog jedne transrodne osobe. Ivana Pernara i desničarske krugove ne brine posvajanje djece iz DR Konga. Njih brine otvaranje puteva i mogućnost usvajanja afričke djece u Hrvatskoj, te su odlučni koristiti sve mogućnosti kako bi se to izbjeglo - stoji u priopćenju AŽKZ.

VIDEO Ivan Pernar zbog prijave za nadriliječništvo došao dati iskaz u DORH

Komentara 17

TV
tvserija1
18:38 17.02.2023.

Opet u akciji zaštitnici krijumčara i trgovaca djecom. Zabrinut sam zbog djece kojom trgujete i poštenih savjesnih građana, ali nisam za lažljivu pravobraniteljicu Višnju Ljubičić koja straši i progoni, a transrodnoj osobi što je prekršila niz zakona i Ustav želim da dobije ono kaj i zaslužuje. A ovakvi su neki dan zbog svoje ideološke "zabrinutosti" za transrodnu osobu strašili narod i nekakvom smrtnom kaznom u Zambiji koja uopće nema smrtnu kaznu. Buaha. Podrška Pernaru i svim poštenim savjesnim građanima. Stop trgovcima robljem!

MO
morskival
19:08 17.02.2023.

Kakve su to žene i majke koje ne osuđuju trgovinu djecom???

TN
Tamo Neko
19:45 17.02.2023.

Poruka ove udruge protiv muskaraca je da treba zastititi trgovce djecom ako pripadaju istoj ideoloskoj skupini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije