Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanik

Azimov: Siguran sam da će Putin doći u Hrvatsku

Anvar Azimov
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/6
30.09.2019.
u 13:53

Rusko-hrvatska trgovinska suradnja, nadam se, ove godine bit će veća od dvije milijarde eura. Uspostavljeni su i jako dobri kontakti između parlamenata i između osam ministarstava Hrvatske i Rusije, rekao je Azimov.

Posjet mog predsjednika Hrvatskoj ostaje na dnevnom redu. Takav posjet treba pripremiti i postići neke nove sporazume i unaprijediti odnose. Siguran sam da će Putin doći u Hrvatsku čim posjet bude spreman, rekao je veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov.

U razgovoru za 24 sata poručio je da se Rusija ne miješa u unutarpolitička događanja u Hrvatskoj. 

– Podržavamo sve političke snage i stranke koje podržavaju poboljšanje naših bilateralnih odnosa. U brojnim političkim strankama ima ljudi koji podržavaju razvoj naših odnosa – rekao je Azimov.

Na pitanje zbog čega je uvriježeno mišljenje da su ruski diplomati špijuni Azimov odgovara:  "To nije istina. Svi ruski diplomati s ambasadorom na čelu rade samo zbog jednog cilja – to je jačanje bilateralnih odnosa u svim sferama. Naši diplomati ne rade ništa protiv interesa Hrvatske u odnosima s njenim strateškim temama. Mislim da je tema oko špijuna izmišljena tema jer će onda ispasti da je ambasador Azimov najveći špijun u Hrvatskoj".

Azimov je istaknuo i kako je zadovoljan suradnjom Hrvatske i Rusije.

– Rusko-hrvatska trgovinska suradnja, nadam se, ove godine bit će veća od dvije milijarde eura. Uspostavljeni su i jako dobri kontakti između parlamenata i između osam ministarstava Hrvatske i Rusije. Zadovoljan sam dinamikom i perspektivama – izjavio je za 24 sata.

Dodao je kako to nije samo njegova zasluga. 

– Glavna je zasluga na rukovodstvu Rusije i Hrvatske. Posebno zahvaljujemo predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović koja je dala impuls razvoju rusko-hrvatskih odnosa, iako mnogo za naše odnose radi i vaš bivši predsjednik Stjepan Mesić. Glavni motor razvoja odnosa, pogotovo između Zagreba i St. Petersburga i Moskve i zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić koji je moj prijatelj i moj brat – poručio je.

 

Komentara 12

Avatar nekakav
nekakav
14:48 30.09.2019.

a dal novinar bude američkog veleposlanika pitao isto pitanje, zašto je uvriježeno mišljenje da su svi američki diplomati špijuni?

MO
moškov
14:11 30.09.2019.

u fortenovu.....??????

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
14:13 30.09.2019.

Nikom nije gorila do zore, pa nece ni Vladimiru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije