Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promašio pistu

Avion se srušio na autocestu kraj Moskve, preminula četiri putnika

zrakoplovna nesreća (1)
Reuters/PIXSELL
Autori: ba/VLM, tli/VLM
29.12.2012.
u 14:30

Poginuli su kapetan, kopilot, inženjer i stjuardesa. Dvoje poginulih pronađeno je na mrtvo mjestu nesreće

Ruski putnički zrakoplov srušio se u subotu popodne oko 13.35 sati na jednu od najvećih prometnica u predgrađu Moskve. Kako javlja RT,  četiri su osobe podlijegle zadobivenim ozljedama dok je osam putnika spašeno. Poginuli su kapetan, kopilot, inženjer i stjuardesa. Dvoje ljudi pronađeno je mrtvo na mjestu nesreće, dok je 27-godišnja žena preminula na putu do bolnice. Nije poznato gdje je umrla četvrta osoba.

Do nesreće došlo je kada je zrakoplov pokušao sletjeti u zračnoj luci Vnukovo. Istražni odbor danas je objavio izvještaj prema kojemu je glavni kriva za nesreću greška pilota. Navodno je zrakoplov promašio pistu i tada završio na obližnjoj autocesti.

Zrakoplov tipa Tupolev-204 je pripadao tvrtki Red Wings, a njime je iz Češke letjelo osam putnika i četiri člana posade. Petero ih je nakon izvlačenja iz olupine u kritičnom stanju prebačeno u obljižnju bolnicu, no četvero ih je preminulo. Potvrdio je tu informaciju ruski ministar unutarnjih poslova. Pojedini izvori javljaju da je nakon pada došlo do zapaljenja te da su na mjestu nesreće uočene vatrogasne postrojbe i veliki oblak dima.

>>VIDEO Vojni avion 'promašio' pistu i sletio par metara od ljudi

Ključne riječi

Komentara 1

KF
kfuntak
17:10 29.12.2012.

"Poginula je na putu do bolnice" značilo bi da se na putu do bolnice dogodila nova nesreća u kojoj je putnica iz zrakoplova poginula. Može se reći samo "preminula na putu do bolnice od posljedica nesreće".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije