Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aero miting
Povratak na članak

Avion eksplodirao, pilot za sekundu izbjegao smrt

Pilot Brian Bews oporavlja se u bolnici nakon što je sekundu prije nego se letjelica zabila u tlo i eksplodirala, iskočio iz aviona.

Komentari 14

AK
akoz
16:21 24.07.2010.

cassini Piše prilikom iskakanja, što je normalno zbog velikih sila! Bolje čitaj drugi put! Pozdrav!!

VL
WM
west Mo*
12:30 19.08.2010.

hvala Bogu da je pilot ostao živ. uvijek, kada ovako nešto da vidim sjetim se \"obadva, obadva, oba su pala\". VOLIM TE HRVATSKA, pozdrav od HRVATA iz Hercegovina koji nije niti tatin sin, niti tajkun, niti često dolazim u HRVATSKUKU , VOLIM TE HRVATSKA !!!!

VL
AK
akoz
17:16 24.07.2010.

Slučajno se bavim time! Nađi članak is Srbije prije nekoliko mjeseci gdje je zbog sila poginuo pilot tijekom katapultiranja! Normalno je i da ostanu invalidi! Rijetki ostanu bez posljedica!

VL
CA
cassini
13:42 24.07.2010.

Kako je iskocio ako je bio u nesvjesti?!

VL
DU
Deleted user
13:36 24.07.2010.

Eh, pripreme za aero miting i prosurfajte na webu koliko je aviona izgubljeno u tim prigodama kad se uvježbavaju programi koji moraju za par dana impresionirati i publiku i glavešine koji će gledati sa svečane bine, a imaju moć ´driješiti kesu za nabavu novih aviona. Piloti onda idu na nemoguće pa je tako u susjednoj nam državi pilot Kanas (inače na tjeralici RH zbog napada na Dubrovnik) krenuo u umjetno izazvani kovit i onda pokušao na nevjerojatno niskoj visini izaći iz njega. Pa je dobio + ispred imena i prezimena. Ili slučaj kad su s tek repariranim MIG 29 naši istočni susjedi uvježbavali za miting na Batajnici pa je poginuo i pilot i vojnik na požarstvu u susjednoj auto-bazi. Uvijek svi gledaju sudbinu pilota i aviona, a ne gledaju se \"silnice\" političkog karaktera oko tih mitinga.

VL
OB
-obrisani-
15:09 24.07.2010.

Nije lijepo nasladjivati se nicijoj nesrici. Avion eksplodirao, pilot za sekundu izbjegao smrt.... ali kao po obicaju..... da je kojim slucajem bio pilot iz slavenske Rusije naslov bi bio drugaciji ......ruski avion eksplodirao a pilot izbjegao smrt... Tendencija je demoniziratirati slavensku Rusiju [ kao da Hrvati imaju od toga koristi ] a kad se dogodji nesrica kod drugo naroda pa to je tek nesrica koja se dogadja....

VL
OB
-obrisani-
15:19 24.07.2010.

http://prvinecenzurirani.forumhr.com/ Forum bez cenzure, baniranja članova i brisanja postova. apsolutno nemoderirtan

VL
OB
-obrisani-
15:24 24.07.2010.

Ne možemo sada znati da li je bio kvar na avionu ili je pilot pogriješio ili je posrijedi oboje. Ali ono što se meni čini gledajući na ovom videu je da avion u preletu već ima malu brzinu na maloj visini, a nos aviona je podignut. Što avion dalje odmiče, nos aviona se podiže gore kao da se pilot želi uspinjati, a primjetno je da mu za to nedostaje brzine. Avion se u nedostatku brzine koja bi ga držala u zraku počinje zaokretati i pada... Dobro da je pilot preživio. Šteta srušenog F-18.

VL
CA
cassini
16:52 24.07.2010.

@akoz, nije normalno da se prilikom katapultiranja ostaje bez svijesti. Imas n iskakanja snimljenih kod nesreca na aeromitinzima i nadji mi jednog koji je ostao bez svijesti.

VL
KR
kreont
17:03 24.07.2010.

Koliko je ono koštao ovaj avionček ? Koliko smo sa time mogli gladnih nahraniti ? Samo pokazujem kojim smjerom je čovječanstvo odabralo poći, sve će i završiti u ovakvom crnom dimu.

VL
OB
-obrisani-
17:15 24.07.2010.

Bogami to se zove sreća!

VL
OB
-obrisani-
23:21 24.07.2010.

@ akoz Nije normalno da se ozlijede niti da ostanu invalidi. Kad bi tako bilo, koji bi vojni pilot sjeo u avion? Srpski avion koji je nedavno pao u Gružansko jezero je bio Orao J-22, pilot se katapultirao i imama ozljedu kralježnice kao i njegov kolega koji se u prethodnoj nesreći katapultirao iz Orla J-22, ali kod ova dva aviona se radilo o sjedalima koja su licencno izrađivali u Srbiji i moguće su negdje pogriješili, dovoljno da usljed sila koje nastupaju pri izbacivanju dođe do ozljede. Za usporedbu, u vrijeme NATO bombardiranja Srbije 1999. srpski piloti koji su iskočili iz MIG-ova 29 nisu imali nikakve ozljede, a pouzdano znam za četvoricu pilota. Ako je tehnika kvalitetna i ispravna nema ozljede i pilot može ponovo u avion.

VL
TR
trckaralo
21:31 31.07.2010.

kod starijih modela katapultirajućih sjedala redovito je dolazilo do oštećivanja kralježnice kod katapultiranja. međutim, današnja sjedala su poboljšana tako da uglavnom nema posljedica. naime, piloti su postali vrlo skupi....

VL
BO
bolesnik
03:35 17.08.2010.

Imao je sreću da mu je avion bio okrenut kabinom prema gore, jer bi se inače katapultirao u tlo, što se već događalo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.