Naslovnica Vijesti Hrvatska

Automobilima i motorima u tjedan dana preko Korduna i Banovine

Off road je u vrhu ekstremnih sportova. Natječu se automobili sa pogonom na sva četiri kotača i motor kotači (ATV), opremljeni posebnim gumama i vitlom za savladavanje nepristupačnih dijelova
02. svibnja 2010. u 13:52 2 komentara 43 prikaza
camel
Foto: Tadija Odić/VLM

Croatia Camel Trophy 2010, najvažnija domaća, ali ove godine i jedna od najvećih off road utrka u Europi, startao je sa Trga bana Jelačića u Glini. Cijeli tjedan u osam etapa od kojih je jedna noćna, 58 vozača iz 14 zemalja krstariti će oko Topuskog, Gvozda i Gline po makadamskim i zaraslim putovima, preko potoka, močvara i teških uspona u šumama Petrove Gore i Obljaja. Proglašenje pobjednika bit će 8. svibnja u kampu u Starom Selu, pokraj Topuskog.

Pokretna bolnica

Off road je u vrhu ekstremnih sportova. Natječu se automobili sa pogonom na sva četiri kotača i motor kotači (ATV), opremljeni posebnim gumama i vitlom za savladavanje nepristupačnih dijelova. Svaku etapu prati pokretna bolnica.

– Posebnu pozornost posvećujemo zaštiti okoliša. Vitla imaju platnene trake da ne oštete drveće. Posebne ekipe prolaze stazom nakon natjecatelja i kupe sav otpad. U kampu imamo različita spremišta za otpadno motorno ulje, te drugi otpad Tu su i kemijski toaleti, autopraonica, vulkanizeri, automehaničari, kuhinja, ali i liječnici i vatrogasci. Po završetku utrke, na mjestu kampa ostane čista zelena livada. Zahvaljujemo i Hrvatskim šumama i Lovačkim društvima na suradnji, kaže Igor Božiković, organizator utrke.

Svijet prati utrku

– Drago nam je što su Milan Bakšić i Nikola Abramović čelnici Gline i Topuskog, prepoznali vrijednost utrke i što su s nama na startu. Utrku prate svjetski novinari i snimatelji. Natjecatelji kamerama na vozilima snimaju krajeve i snimke će pokazati na internetu. Lani je o utrci,diljem svijeta emitirano preko 70 minuta TV priloga što je promocija Hrvatske. kaže Miro Jungić.predsjednik Croatia Trophy kluba Zagreb.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • -obrisani-:

    To treba odmah zabraniti i to je laž da če ostati zelena livada iza njih ostače sama pustinja i nered od staroga ulja . zašto onda nejdu i AUSTRIJU ILI iTALIJU JEST BRUS ONI NE TREBAJU KOJEKAKOVE BUDALE DA SE ... prikaži još!A SE IŽIVLJAVAJU PO NJIHOVOJ PRIRODI . Svi drugi su budale jer nisu prepoznali vrijednost utrke samo to su prepoznali celnici Gline i Topuskog pametnjakoviči. Sada treba da još luduju po ljepome GLINSKOME parku.,sramota za BANIJU a za KORDUN nemogu ništa reči tamo su još bedastiji. kada bi otac( JOLE) od Milana Bakšića to vidio okrenio bi se u grobi i rekao bi , Sine što mi napravi od moje Ljijepe GLINE.; a stari Profisor DAVIDOVIĆ otas od ŠIŠE bi to odmah zabranijo nebi ni dao da se o tome uopče razgovar. da ja imam tu moč napravio bi barikade na na našu BANIJU.

  • Avatar Glina74
    Glina74:

    Gdije su sada ZELENI oni su samo tamo gdije mogu nešto ušičariti i za nekoga lobirati .Nebi me začudilo da i oni divljaju po BANIJSKOJ prirodi i da onda govore da je i to dobro za BANIJU.