Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijat Stanić:

'Autoceste su rađene kao razvojni projekt i moraju ostati u državnim rukama'

Mijat Stanić
Davor Puklavec/PIXSELL
06.03.2014.
u 16:19

O monetizaciji autocesta govorio je i HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir koji također smatra da je od državnog gori jedino – privatni monopol.

- Autoceste su rađene kao razvojni projekt Hrvatske i moraju ostati u državnim rukama, a njihova komercijalizacija vodi u potpuno suprotnom smjeru – poručio je Mijat Stanić na okruglom stolu održanom u Gospiću.

O monetizaciji autocesta govorio je i HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir koji također smatra da je od državnog gori jedino – privatni monopol.

Restrukturiranje poduzeća, odnosno spajanje HAC-a i ARZ-a donijelo bi uštedu od 300 milijuna kuna, a još 200 milijuna kuna osiguralo bi se naplatom vinjeta.

Sa 500 milijuna kuna bilo bi moguće izvršiti refinanciranje dospjelih obveza u narednih 5 godina. Na žalost, glasovi razuma, ističe Budimir, ne dolaze do resornog ministarstva u kojem nisu svjesni da će država puno više izgubiti, nego što će kratkoročno profitirati davanjem autocesta u koncesiju.

>>Autoceste ne davati u koncesiju, a kao naplatu cestarine uvesti vinjete

>>Jurčić: 
U monetizaciju se ide jer nam državu vodi blagajnik

Komentara 8

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
16:50 06.03.2014.

Tako je Mijat.

Avatar deziderij
deziderij
16:32 06.03.2014.

Svi slušamo razne komentare ali o cestama, kao i o svemu drugom i na žalost, odlučuju parazitine na vlasti. Možemo li mi tu što učiniti ? Mogli bi kad ovom narodu ne bi bilo svjedno što mu pred nosom uništavajuu jedino i najsvetije - rođenu domaju.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
17:15 06.03.2014.

Lako je reci, ovdje cemo dobiti 300 milijuna a ovdje 200...bla, bla, bla Neka g. Budimir napravi serioznu kalkulaciju, pa neka je onda predoci javnosti. Ovako, ubarati cemo ovdje toliko, a tamo od vigneta toliko...Koliko bi trebale kostati vignete? Kolikoo bi trebalo ljudi otpustiti iz HC-a odnosno ARZ? Koliko bi kostale otpremine? Koliko treba novca ostaviti za pricuvu, odnosno za odrzavanje autocesta na rok od 30 odnosno 50 godina.Neka sve to lijepo stavi na papir i izadje pred javnost. Sve ostalo su neseriozne price birtijaskog tipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije