Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK

Oprezno u prometu! Na autocesti A3 kod čvora Ikea opasnost od naleta na pse

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
28.01.2018.
u 08:25

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac kod čvora Ikea, na 43. kilometru, zbog opasnosti od naleta na pse, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji, na dionicama autoceste A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok te između čvorova Maslenica i Zadar 2, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo i naplate Kikovica.

Do 14 sati u zoni čvora Buzin na zagrebačkoj obilaznici (A3) u oba smjera vozi se suženim kolnikom, samo voznim trakom, uz ograničenje brzine na 60 km/h, pa su povremeno moguće smetnje i zastoji.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris; DC206 Hum na Sutli-Kostel; ŽC 6014 Visočane-Poličnik; ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj; DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo; Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac; DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.); DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra); DC46 Đakovo-Budrovci; DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica (od 8-16h svakodnevno, uključujući subote i nedjelje). Promet se propušta svakog punog sata po 15 minuta.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog tehničkih poteškoća trenutno je onemogućen izlaz teretnih vozila iz RH na graničnom prijelazu Tovarnik prema Republici Srbiji. Ulazak teretnih vozila u RH ide nesmetano.

Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pogledajte i 10 stvari koje niste znali o Yugu:

1/11
Ključne riječi

Komentara 3

BL
bljak007
09:15 28.01.2018.

Zanimljivo, plaćaš autoput, i umjesto da ti garantiraju i osiguraju sigurnost od nameta na divlje životinje, domaće životinje i mačke, ako naletiš na njih razbiješ auto, imaš problema s HAC om da naplatiš štetu. Samo kod nas to prolazi.

AC
acer7
12:32 28.01.2018.

čvor Ikea? jel ima još normalnih u hr ili nema više?

SA
savjest1234
09:35 28.01.2018.

A gdje su sad kojekakve udruge da pokupe te životinje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije