Naslovnica Vijesti Crna kronika

Autobus pun djece udario u automobil: Žena teško stradala

U autobusu se prevozilo 31 dijete vrtićke dobi, a nitko od njih nije zadobio tjelesne ozljede
20. svibnja 2019. u 16:15 4 komentara 9576 prikaza
Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U Svetom Križu jutros su se sudarili autobus pun djece i automobil kojim je upravljala 76-godišnja vozačica, a koja je teško stradala.

policija ilustracija SUDAR Dvije osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći kod Sinja

Nesreća se dogodila oko 9.40 sat na raskrižju državne ceste 205 i županijske ceste 2248 kada se vozačica osobnog automobila dolaskom do raskrižja nije zaustavila ispred prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“ već se uključila u promet, čime je oduzela prednost prolaska autobusu koji je vozio 59-godišnjak.

Tom prilikom došlo je do udara autobusa u osobni automobil. U prometnoj nesreći vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbrinuta u OB Zabok.

U navedenom autobusu prevozilo se 31 dijete vrtićke dobi, pri čemu nitko od djece nije zadobio tjelesne ozljede. Vozač autobusa nije imao reakcije na alkohol, a vozačici će se uzorak krvi izuzeti u OB Zabok radi utvrđivanja prisustva alkohola u krvi. Vozačica je zadržana na liječenju u OB Zabok.

Dvoje djece ozlijeđeno Crni vikend na slavonskim cestama: Jedna osoba poginula, 10 ozlijeđenih

Protiv vozačice slijedi izdavanje obveznog prekršajnog naloga iz članka 57.st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz primjenu čl.293.st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj