Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilmica, pomagaj...

Auti nam na Vinagori, a mi pješke po blatnjavom putu!

'cesta_mlm_zag_110111'
Foto: ''
1/3
11.01.2011.
u 15:06

Dižemo se u pet ujutro, zatim za jutarnju gimnastiku ide "cipelcug" od tri kilometra, a onda i preizuvanje

Kad padne snijeg automobilima ne možemo do svojih kuća, sada kad se snijeg otopio i na cesti je gomila blata ponovo ne možemo u selo, požalili su nam se mještani zaselaka Zdenčine, Šlogari, Grofelniki, Ljubići iz Velike Gore pokraj Pregrade. U Velikoj Gori imaju ukupno oko šest kilometara cesta, a asfaltirano je samo oko 800 metara. Više od pet kilometara je običnog makadamskog blatnjavog puta.

– Već šest godina molimo gradonačelnicu Vilmicu Kapac da nam se pomogne da se neki dijelovi asfaltiraju ili barem da imamo dobre makadamske putove kako bismo mogli do svojih kuća, no ništa. Zimi, kad su snijeg ili veliko blato i voda, ujutro kad idemo na posao ili se vraćamo kući prisiljeni smo aute ostavljati i po tri kilometra od kuća - na Vionagori ili pak u Druškovcu Humskom – rekli su nam Milan Brezinščak, Stanko Hlupić i Marcel Grofelnik. Dodaju da uz ceste koje od Vinagore ili Druškovca vode prema Velikoj Gori živi tristotinjak mještana, i to uglavnom onih starijih.

– Kad su snijeg ili blato do nas ne mogu ni hitna pomoć ni vatrogasci. U dvije godine za pet kilometara dobili smo svega 55 tona šodera, i to iz gradskog poduzeća Niskogradnje, i za njega još si i sami moramo platiti prijevoz i sami ga razgrtati.

I mi plaćamo naknade

I mi ovdje također plaćamo i slivne vode i komunalnu naknadu, ali od toga nemamo nikakve koristi. Niti imamo uređene ceste, niti rasvjetu, niti bilo što drugo. Kaj nam znači lijepi grad s dvije fontane kad mi iz okolnih sela ne možemo sići i diviti se tim ljepotama. Grade se stube do Svetog Lenarda, veliki novci daju se za uređenje Kostelgrada, a s druge strane ne možemo autima do kuća, već se moramo dignuti u pet sati, zatim ide "cipelcug" od tri kilometra za jutarnju gimnastiku, a onda i preizuvanje prije posla. Gradi se nova PŠ u Stipernici gdje će se utući veliki novci, a ova naša u Vinagori nam prokišnjava. Vilmice, pomagaj malo i nama – kažu ogorčeni mještani. Gradonačelnica Vilmica Kapac i pročelnik Ivan Krištić kažu kako se u ceste ulaže koliko se može.

Ne možemo ugoditi svima

– Gleda se da se novac ravnopravno rasporedi na sva naselja i da se popravlja tamo gdje su mještani najugroženiji. No, Grad na svom području ima 90 kilometara makadamskih cesta i 52 kilometra cesta koje su asfaltirane. Svake godine iz Proračuna se izdvoji oko 200.000 kuna za kameni materijal i još dvjestotinjak tisuća kuna za radove, no i to je očito nedovoljno da se ugodi svima – rekli su i dodali da se u posljednjih šest godina asfaltiralo već 28 kilometara općinskih cesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije