Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIJA

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova savjetuje građane da ne putuju u inozemstvo

Alexander Schallenberg
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/PIXSELL
1/3
VL
Autor
Snježana Herak
12.03.2020.
u 23:50

Mediji navode kako je iz navedenog priopćenja vidljivo da je Austrija "drastično povećala“ stupanj nesigurnosti putovanja u inozemstvo.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije savjetovalo je u četvrtak kasno navečer austrijske državljane da ne putuju u inozemstvo.

- Sve zemlje širom svijet svrstane su u zemlje visokog sigurnosnog rizika (sigurnosni stupanj 4 od 6)“, priopćilo je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg istaknuvši: -To je neuobičajen, ali nužan korak, koji smo večeras učinili.

Kako stoji u priopćenju Ministarstvo vanjskih poslova hitno savjetuje Austrijance koji su namjeravali putovati u inozemstvo da odustanu od putovanja, a onima koji se već nalaze izvan zemlje da se odmah vrate kući. 

VIDEO: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Mediji navode kako je iz navedenog priopćenja vidljivo da je Austrija "drastično povećala“ stupanj nesigurnosti putovanja u inozemstvo. 

- Nepredvidivost širenja virusa zahtjeva posebnu budnost Austrijanki i Austrijanaca. Stoga hitno savjetujemo da se bezuvjetno ne kreće na nepotrebna putovanja i istovremeno pozivamo na povratak u Austriju, tako dugo dok još za to postoje mogućnosti, rekao je šef austrijske diplomacije u svom obraćanju austrijskim državljanima.

Izuzetak od ove poduzete mjere su zemlje, koje su već prethodno svrstane na stupanj 5 i 6, a to su Italija, Iran, Južna Koreja i pokrajina Hubei u Kini.

- Prije svega radi širenja koronavirusa, ali i  zbog mjera koje su poduzele druge zemlje, koje su donijele zabrane ulaza ili izlaza na njihovo područje“, pojasnio je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Peter Guschelbauer u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA. Istakao je kako se poziv odnosi samo na Austrijance koji su otišli u inozemstvo na putovanje, a ne i na one sa stalnim boravkom  u inozemstvu. Inače susjedne Slovačka i Češka  u četvrtak su najavile da zatvaraju svoje granice s Austrijom radi širenja koronavirusa.

U petak poslijepodne će se iz Italije u Austriju, posebnim letom austrijske kompanije AUA , vratiti oko 150 Austrijanaca, u organizaciji austrijskog Ministarstva vanjskih poslova. To su, kako je izvješteno posljednji austrijski turisti sakupljeni po Italiji, zemlji koja se cijela nalazi u karanteni.    

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije